Karaman'da Tapucak Mahallesi Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Karaman'da Tapucak Mahallesi Yenileniyor

Karaman\'da Tapucak Mahallesi Yenileniyor

Karaman Belediye Başkanı Uğurlu, Tapucak Mahallesi'nde uygulanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceledi.

20.09.2013 16:17  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje kapsamında Tapucak'ta bulunan sokaklar, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ele alınıyor. Sokaklara bakan avlu duvarları, evlerin kapı ve pencere çerçeveleri ile bina cepheleri yenilenirken, yollara ise uygun taşlar döşenecek.

Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile şehrin eski tarihini yeniden canlandıracaklarını söyleyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, "Böylece kültürel mirasımızı gelecek nesillere özgün kimliğiyle emanet etmiş olacağız" diye konuştu.

Yapılan bu çalışma ile tarihimize sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Uğurlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Konya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onay vermesi ile gerçekleştirilen Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tapucak tarihi bir mekân. Burada tarihi dokuya uygun olarak projelendirme yaptık. Hazırlanan proje kapsamında; sokağa cephesi bulunan bütün evlerin bahçe duvarlarında sağlıklaştırma yapılıyor. Sokaklardaki mevcut asfalt yerine ise geleneksel kesme bazalt taş döşenecek ve sokak aydınlatma sistemleri uygulanacak" dedi.

Başkan Uğurlu, Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin tamamlanmasıyla; Tapucak ve çevresinin, misafirlerini yeni yüzüyle karşılayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaman'da Tapucak Mahallesi Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement