TAR-ÇEV-BİR Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

TAR-ÇEV-BİR Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

TAR-ÇEV-BİR Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Tarsus ve Çevresi Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği'nin(Tar-Çev-Bir) Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

13.10.2012 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığında yapılan toplantıya Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Atalar Belediye Başkanı İsa Yıldız, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Özel Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mustafa Tepebağlı ile belediye meclis üyeleri ve birlik üyeleri katıldı.

Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından yapılan meclis toplantısında 2013-2017 yılları Yatırım Planı ve 2013 Çalışma Programı, 2013(2014-2015) Mali Yılı Bütçesi ve dairelerden gelen evraklar görüşülüp, oy birliğiyle kabul edildi.

Tar-Çev-Bir Başkanı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Yeni Büyükşehir Yasasıyla ilgili birlik üyelerine bilgi verdi. Kocamaz 'Büyük emeklerle, büyük mücadelelerle kurduğumuz ve bizden değil bürokrasiden kaynaklanan gecikmelerle hayata geçiremediğimiz çöp tesisimizle birlikte maalesef yeni çıkacak olan büyükşehir yasasıyla bu kadar çektiğimiz emek 1 yıl sonra boşa gidecek. Çünkü hazırlanan büyükşehir yasasına göre il sınırıyla büyükşehir sınırı bütünleşiyor. Bugüne kadar çözüm bulmaya çalıştığımız bir dünya masraf ettiğimiz zaman harcadığımız katı atık hizmeti olduğu gibi büyükşehir'e geçiyor. Belediyeler çöpleri toplayacak aktarma istasyonunda büyükşehir'e teslim edecek. Artık bizim çöpü depolamaya yada çöpü değerlendirmeye yönelik düşüncelerimiz büyükşehir tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilecek gerçekleştirilmezse şimdiki gibi bir yerde depolanacak.

Bunun yanında bizim en büyük rahatsızlığımız Tarihi Kentler Birliği Meclisinde de bir tavsiye kararı olarak alınıp hükümete gönderilen belde ve köylerin kapatılması olayı. Tamamı bugünkü statüsünden çıkıyor ve mahalleler halinde bağlı olduğu ilçe belediyelerine bağlanıyor. Burada da hizmetlerin ne kadar sağlıklı verileceği tartışılır. Önümüzde bir Huzurkent örneği var ve perişan durumda. Meclis alt komisyonunda ciddi anlamda düşünülmeden muhalefetin itirazlarına rağmen geçti. Bugün mecliste görüşülecek.

Ülkenin şuanda başında bir sürü gaile var. Bir taraftan terör örgütü, bir taraftan Suriye olayı. Herkes tedirgin. Ama her şeye rağmen bu yasayı çıkaracaklar. Ben bunun AB ve A.B.D'nin dayatması olarak düşünüyorum. Yaptım oldu mantığıyla gerçekleştiriliyor ama bunun arkasından yarın ne olacağı da belli değil ki daha bugünden belli örgüte mensup belediye başkanları bunlar bizi kesmez güvenliğin, sağlığın, eğitiminde devredilmesi için mücadelemiz sonuna kadar sürecek diyorlar. İşin başında istedikleri bayrak olayı bununda ülkeyi daha kötüye götüreceği kesin. Ama benim üzüntüm hiç kimse özellikle halk olarak bir tepki gösterilmiyor. Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TAR-ÇEV-BİR Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement