Tarihçi Prof. Dr. İnalcık'a "Avrasya Efsanesi" Ödülü - Son Dakika
Güncel

Tarihçi Prof. Dr. İnalcık'a "Avrasya Efsanesi" Ödülü

Tarihçilerin "Şeyhü'l-müverrihin" (Tarihçilerin Şeyhi) olarak adlandırdığı dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr.Halil İnalcık'a, Avrasya Akademisi tarafından "Avrasya Efsanesi" ödülü takdim edildi.

25.11.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihçilerin "Şeyhü'l-müverrihin" (Tarihçilerin Şeyhi) olarak adlandırdığı dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'a, Avrasya Akademisi tarafından "Avrasya Efsanesi" ödülü takdim edildi.

Bilkent Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin Tarih Bölümü kurucusu Prof. İnalcık'a ödülü, dün düzenlenen törenle verildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, törendeki konuşmasında, üniversitenin kurucusu İhsan Doğramacı'nın tarihe ve Azerbaycan'a çok önem verdiğini belirterek, "Bugün bu iki değerin birleştiği bir törendeyiz. Eminim İhsan Doğramacı hocamız da aramızda olsaydı bugün çok mutlu olacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Avrasya Akademisi Kurucusu Prof. Dr. Hamlet İsahanlı da akademinin Türk dünyası ve Avrasya'nın bilim ve sanat konularına yönelik çalışmalar yapmayı amaçladığını ifade etti.

Osmanlı tarihinin incelenmesinde Halil İnalcık'ın çalışmalarının önemine işaret eden İsahanlı, bu nedenle İnalcık'ı beş kurucu üyeden biri olarak seçtiklerini ve kendisine takdim edilen Avrasya Efsanesi ödülünün bilim, sanat ve zamanı temsil ettiğini belirtti.

Ödülü alan Prof. Halil İnalcık da 100 yaşını geçtiği için zamanı temsil eden ödülün kendisi için anlamlı olduğunu vurguladı.

Törende, İnalcık'ın özgeçmişi,  "Biografisine Sığmayan Bir Bilim Adamı" başlıklı sunumla aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihçi Prof. Dr. İnalcık'a 'Avrasya Efsanesi' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement