Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Üniversite Öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı - Son Dakika
Yerel

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Üniversite Öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Üniversite Öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy\'u Anlattı

Atatürk Üniversitesi Genç Vizyon Klübü, İstiklal Marşı'nın yazarı ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'u anma gecesi düzenledi.

30.12.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Genç Vizyon Klübü, İstiklal Marşı'nın yazarı ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'u anma gecesi düzenledi. Gecenin konuşmacı konuğu ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un her yönüyle örnek alınması gerektiğini söyledi.

Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'u An(la)ma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından sahneye Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu davet edildi.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Türkiye genelinde yapılan bir anktten örnek vererek, "Türkiye genelinde yapılan bir ankette kız ve erkekler en çok kime benzemek istersiniz diye sorulmuş. Kızlar Hülya Avşar'a, erkekler ise Acun Ilıcalı demiş. Bu sonuçlar iyi, erkeklerden Zekeriya Beyaz, kızlardan Banu Alkan sonucu çıkabilirdi. Bunları örnek almaktan vazgeçip Mehmet Akif Ersoy'u örnek almamız lazım." dedi.

"EVLADINIZA ARKADAŞ DEĞİL, ANA - BABA OLUN"

Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu, günümüzde gençlerin, çocukların İslam terbiyesiyle, Osmanlı kültürü, Türk ailesinin örf ve adetlerine göre yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti,"Evladınıza arkadaş olmayın, unutmayın evladınızın çok arkadaşı var. Siz evladınıza anne olun, baba olun. Geçmişine sövmeyen bir insan var karşınızda. Anne, babanın evlada görevini yapması çok önemli. Okul, mektep, hoca, muallim, öğretmen. Akif'in anne ve babası öyleydi işte. Bizim dışımızda hiç kimse 5 saat televizyon seyretmiyor. Osmanlı ailesinde Kuran okunur, mevlüt okunur, kitap okunur. Biz alim doğmadık, 40 senedir okuduk. Konuşamaz olduk, konuşup dertleşmek lazım. Dertleşemezsek sıkıntıları at içine. Sıkıntı, depresyon. Ailede konuşamıyoruz, televizyon konuşuyor. Evde konuşmayı yeniden öğrenmemiz lazım. Türkçemizin zenginliğini kullanalım konuşmalarımızda. Akif'ler gökten zembille indirilmez, bir müktesebatın içinden gelir. Mehmet Akif Ersoy vatan sevgisinin özetidir. Sözün özü Akif gibi insanı örnek alın televizyonda ki şaklabanları değil." şeklinde konuştu.

Programa çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlileri katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Üniversite Öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement