Tarihçiler 18. Türk Tarih Kongresi'nde Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Tarihçiler 18. Türk Tarih Kongresi'nde Bir Araya Gelecek

Tarihçiler 18. Türk Tarih Kongresi\'nde Bir Araya Gelecek

Türk Tarih Kurumu, Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık 800 tarihçiyi 1-5 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 18. Türk Tarih Kongresi’nde bir araya getirecek.

20.09.2018 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tarih Kurumu, Türkiye'den ve dünyadan yaklaşık 800 tarihçiyi 1-5 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 18. Türk Tarih Kongresi'nde bir araya getirecek.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, 18. Türk Tarih Kongresi düzenleyecek

1-5 Ekim tarihleri arasında The Green Park Ankara'da gerçekleşecek olan kongrede, Türk tarihçiliğinin birçok önemli meselesi masaya yatırılacak. Kültür ve Medeniyetler Tarihi, Din ve Mezhepler Tarihi, Bilim ve Teknoloji Tarihi, Askeri Tarih, Ayaklanmalar, İsyanlar, Darbeler ve İhtilaller Tarihi, Türk-Ermeni İlişkileri, Tarihçilik, Göç ve İskan, Tarihi Coğrafya, Tarih, Şehir ve Mimari, Göç ve İskan, Roma ve Bizans Tarihi ve Medeniyeti, Selçuklu Tarihi ve Medeniyeti, Osmanlı Tarihi ve Medeniyeti, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Türk Dünyası Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı Tarihi, İktisat Tarihi, Hukuk ve Diplomasi, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Vakıflar Tarihi, Hatıralar, Biyografiler, Otobiyografiler başlıklarında dört gün boyunca düzenlenecek olan 164 oturumda genç tarihçiler usta isimlerle bir araya gelecek. Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, Almanya, Mısır ve Ürdün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden yaklaşık 800 tarihçinin katılacağı kongre, katılımcı sayısı ve içerik zenginliği göz önüne alındığında son yıllarda düzenlenen tarih kongrelerinin en kapsamlısı olacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konferansıyla başlayacak olan 18. Türk Tarih Kongresi'ni akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler ve tarih severler de izleyebilecek.

Bugüne kadar Türk ve dünya tarihçiliğinin önde gelen isimlerini ağırlayan, Türk tarihçiliğinin önemli konularının ve sorunlarının tartışıldığı Tarih Kongreleri, Türkiye'nin en köklü bilimsel etkinlikleri arasında bulunuyor. Türk tarihinin yanı sıra Avrupa, Mısır, Hititler, Sümerler gibi uygarlıklara dair değerli tespitlerin dile getirildiği, tarih araştırmalarında yöntemsel meselelerin ele alındığı Türk Tarih Kongreleri, yurt içinden ve yurt dışından tarihçilerin yakından takip ettikleri bilimsel etkinlikler arasında bulunuyor. İlki 1932 yılında gerçekleştirilen ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgiyle izlediği Türk Tarih Kongreleri, Türk tarihçiliği açısından 86 yıllık bir birikimi ifade ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihçiler 18. Türk Tarih Kongresi'nde Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement