Tarihe Geçen Adam Coutinho - Son Dakika
Spor

Tarihe Geçen Adam Coutinho

Tarihe Geçen Adam Coutinho

Barcelona’nın uzun süredir uğraştığı dev transfer noktalandı, Philippe Coutinho rekorlar kırarak adını tarihe yazdırdı. Brezilyalı, Neymar’ın ardından futbol tarihinin ikinci, La Liga’nın ise en pahalı transferi oldu.

08.01.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Devre arası transfer döneminin en çok konuşulan ismi Philippe Coutinho, Barcelona ile resmen sözleşme imzaladı. Barça'nın Liverpool'dan uzun süredir kadrosuna katmak istediği Coutinho, 160 milyon euro bedelle Nou Camp'ın yolunu tuttu.

25 yaşındaki yıldız, böylece vatandaşı Neymar ile birlikte futbol tarihine geçti. Sezon başında Barcelona'dan PSG'ye 222 milyon euroya giden Neymar'dan sonra bir başka Brezilyalı Coutinho, en pahalı ikinci futbolcu oldu. Ancak yıldız oyuncu, İspanya La Liga tarihinin en pahalı oyuncusu oldu.

Coutinho, Barcelona'lı takım arkadaşı Dembele ve Real Madrid'li yıldızlar Bale ile Cristiano Ronaldo'yu geçti.

Öte yandan, Katalan kulübü Brezilyalı yıldızın sözleşmesine '400 milyon euroluk' serbest kalır maddesi koydurdu. 5.5 yıllık sözleşmeye imza atarak, 2023 yılına kadar Barcelona'nın oyuncusu olacak başarılı yıldızın transferinin perde arkası da dikkat çekti.

El Mundo Deportivo Gazetesi, manşetten verdiği haberde, Coutinho'nun bizzat 10 milyon euroyu cebinden ödediğini iddia etti.

En pahalı dostluk

Futbol tarihinin en pahalı iki transferi Neymar ile Coutinho'nun Brezilya günlerinden bu zamanlara kadar devam eden dostluğu dikkat çekiyor. Brezilya'nın genç milli takımlarından oynayan ve ülke futboluna damgalarını vuran yıldız ikili, tarihe geçti. İki iyi dosttan Coutinho, Barcelona'dan ayrılan Neymar'ın boşluğunu dolduracak.

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Tarihe Geçen Adam Coutinho - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement