Tarihi bayram fotoğraflarla arşivleniyor, - Son Dakika
Güncel

Tarihi bayram fotoğraflarla arşivleniyor,

Tarihi bayram fotoğraflarla arşivleniyor,

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD), sokağa çıkma yasağında kutlanan ramazan bayramını özel bir etkinlikle ölümsüzleştiriyor.

24.05.2020 16:30  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD), sokağa çıkma yasağında kutlanan ramazan bayramını özel bir etkinlikle ölümsüzleştiriyor. 26 fotoğrafçı, "İnegöl'de Bayram Sessizliği" sloganıyla yapılan etkinlikte İnegöl'de sessiz bayramı fotoğraflıyor.

Tüm dünyada etkili olan covid-19 salgını sebebiyle hem ülkemiz hem dünya tarihi bir süreçten geçiyor. Pek çok ülkede kısıtlamalar, sokağa çıkma yasakları ve benzeri uygulamalarla adeta 2020 yılı tarih kitapları için özel bir dönem olmaya hazırlanırken, bu yıl 11 ayın sultanı ramazanı şerif ve ramazan bayramı da korona virüs gölgesinde yaşanıyor.

Özel bayram fotoğraflarla ölümsüzleştiriliyor

Bu tarihi süreçte belki de daha önce eşi benzeri bulunmayan bir şekilde, ülkemizde 81 ilin tamamında ramazan bayramı sokağa çıkma yasağı ile kutlanıyor. Bayram tebrikleri telefonlar ve görüntülü konuşmalarla yapılırken, İnegöl Belediyesi bu tarihi anları ölümsüzleştirmek için harekete geçti. İnegöl'de faaliyet gösteren İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD) işbirliği ile "İnegöl'de Bayram Sessizliği" sloganıyla etkinlik düzenlendi. Kaymakamlıktan alınan özel izinle 26 İFSAD üyesi fotoğrafçı tarafından İnegöl'de sokağa çıkma yasağı ile kutlanan bayramın fotoğraflanarak arşivlenmesini amaçlayan etkinlikte, hedef insansız mekan ve sokakların anlamsızlığını vurgulamak. Bu özel bayramın belge niteliği taşıyacak arşiv fotoğraflarının çekimi için İFSAD üyeleri bu sabah sahaya indi.

3 günde tüm şehir fotoğraflanacak

3 günlük bayram süresince alınan özel izinle yapılan etkinlikte, 26 fotoğrafçı her gün farklı bölgelerde İnegöl'ün insansız cadde ve sokaklarını, mekanlarını fotoğraflayacak. Bugün şehir merkezi ve merkez mahallelerde yapılacak çekimlerle start alan etkinlik, bayramın ikinci günü beldelerde yapılacak çekimlerle devam edecek. Bayramın üçüncü gününde ise tüm fotoğrafçılar serbest zamanlı olarak istediği alanda fotoğraf çalışması yapacak.

Bir daha eşi benzeri yaşanmayacak bir bayram

Bu sabah başlayan etkinliğe, öğlen saatlerinde AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ile Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı. Belediye önünde İFSAD üyesi fotoğrafçılarla bir araya gelen Milletvekili Gürel ve Başkan Taban, tarihi günleri ölümsüzleştiren fotoğrafçılara başarılar diledi. Taban, "Özel bir dönemden geçiyoruz. Tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz. İstedik ki bu anları farklı görsellerle arşivleyelim, ölümsüzleştirelim. Şehrimizde çok değerli fotoğraf sanatçılarımız var. İFSAD işbirliği ile kendilerinin katılımıyla böyle bir organizasyon yaptık. Bu fotoğraflar yıllar sonra bu günlere ışık tutacak arşiv niteliğinde olacak. Belki de bir daha eşi benzeri yaşanmayacak bir bayramı yaşıyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi bayram fotoğraflarla arşivleniyor, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.


Advertisement