Tarihi Bodrum Leleg Yolu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Bodrum Leleg Yolu Açıldı

Tarihi Bodrum Leleg Yolu Açıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA destekleri ile Bodrum Ticaret Odası tarafından projelendirilen tarihi Leleg Yolu’nun birinci etabı açıldı.

26.03.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA destekleri ile Bodrum Ticaret Odası tarafından projelendirilen tarihi Leleg Yolu'nun birinci etabı açıldı.

185 kilometre uzunluğundaki Leleg Yolu üç aylık sürede tamamlanan ilk etabı Bodrum Konacık Pedasa Kalesi eteklerinde düzenlenen açılış töreninde, Leleg Yolu başlangıcında sembolik olarak düğümlenen halat çözüldü.

Projenin Yaklaşık 800 milyon liraya mal olmasının planlandığı belirtildi.

Leleg yolu 1. Etap açılış törenine Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Meclis Başkanı İlhan Erşan, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Milletvekili Dr. Nurettin Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, GEKA temsilcisi Mustafa İlhan, Orman Bölge Şefi Önder Barut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından, "2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen BODTO'nun "Bodrum Leleg Yolu" projesi, toplamda 185 km'lik yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve çevre düzenlemelerinden oluşuyor. "Bodrum Leleg Yolu" ile kış ve bahar aylarında alternatif turizmin geliştirilmesi amaçlanıyor ve bu şekilde 12 ay turizme katkı sağlanması hedefleniyor. Tamamen çevreye uyumlu olarak planlanan proje ile Bodrum Yarımadası'nda kültür turizminin geliştirilmesi ve Leleg yolunun geçtiği bölgelerin doğal olarak korunmasının gerekliliği vurgulanıyor.

Bodrum Leleg Yolu Projesi ile Bodrum'a yeni bir alternatif turizm rotası kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon "2009 yılında Bodrum doğa sporlarını turizme kazandırmak için başlattığımız çalışmalar 2014 yılında GEKA desteğiyle gelişti; 2015 yılında ise GEKA finansmanı ile uygulama aşamasına gelindi. Büyük bir heyecanla Bodrum Leleg Yolumuzun 1. Etabını açıyoruz" dedi.

Kısa bir açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise "Bugün Pedasa Antik Kentindeyiz. Bir turizmci olarak bu tür turizme destek veren projeleri çok değerli buluyorum. Bu tür projelerin turizme destek anlamında da faydalı olacağını düşünüyorum. Bugün Leleg yolunun birinci etabı açılıyor Bodrum Ticaret Odası ve GEKA'nın destekleriyle. Bizlerde turizmci olarak bu destinasyonu gelen misafirlere sunacağız" dedi.

İlk etap yürüyüş güzergahı yolun üzerinde Pedasa dan itibaren 4 km. mesafede Çukursarnıç, 7 km mesafede Konacık ve 14 km. mesafede Dağbelen mevkileri bulunuyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Bodrum Leleg Yolu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement