Tarihi Çeşme Restore Edildi - Son Dakika
Yerel

Tarihi Çeşme Restore Edildi

Tarihi Çeşme Restore Edildi

Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam köyünde, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kaldığı belirtilen tarihi çeşme, Saruhanlı Belediyesi tarafından restore edildi.

14.05.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam köyünde, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kaldığı belirtilen tarihi çeşme, Saruhanlı Belediyesi tarafından restore edildi.

Köy Muhtarı Osman Kabaklıoğlu, yaptığı açıklamada yapılış tarihi kesin olarak bilinmeyen ve zamanla eskiyen köy meydanındaki tarihi çeşmenin yeniden eski nostaljik görünümüne kavuştuğunu söyledi.

İlçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan 348 nüfuslu Sarıçam'ın bölgenin en eski köylerinden olduğunu ifade eden Kabaklıoğlu, bu bakımdan köyün çevresinde Osmanlı ve onun öncesi dönemlere ait çok sayıda tarihi eser kalıntıları bulunduğunu ifade etti.

Köy meydanında "koca çeşme" olarak bilinen tarihi çeşmenin de bu eserlerden biri olduğunu ifade eden Muhtar Kabaklıoğlu, şunları söyledi: "Tarihi çeşme bakımsızlıktan çürüyüp, zamanla eski görünümünü kaybetmeye başlamıştı. Yeraltındaki kaynak kuruyunca çeşmenin suyu da akmaz oldu. Birkaç yıldır atıl halde duran çeşmemizi Saruhanlı Belediyesi restore etti. Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı'nın talimatı ile Belediye'de görevli mimar arkadaşlar çeşmenin aslına uygun olarak bakım ve onarımını yaptı. Köyün şebeke suyunu da buraya bağlayıp, tarihi çeşmeyi yeniden faaliyete geçirdik."

Muhtar Kabaklıoğlu, Anadolu Ajansı'nın kurucularından gazeteci, yazar, şair ve diplomat Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun da geçmişte bir süre köylerinde ikamet ettiğinin ve bazı romanlarını burada yazdığının bilindiğini dile getirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Çeşme Restore Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement