Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri'nin Provası Kağtıhane'de Yapıldı - Son Dakika
Spor

Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri'nin Provası Kağtıhane'de Yapıldı

Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri\'nin Provası Kağtıhane\'de Yapıldı

Kağıthane Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 20.’si düzenlenen ‘Sadabat Yaz Etkinlikleri’ kapsamında bugün yağlı güreşler düzenlendi.

01.06.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 20.'si düzenlenen 'Sadabat Yaz Etkinlikleri' kapsamında bugün yağlı güreşler düzenlendi. Kağıthane yağlı güreş organizasyonuna tüm Türkiye genelinden çok sayıda başpehlivan katıldı.

Kağıthane ilçesi Has Bahçe'de gerçekleştirilen etkinliğe, Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, belediye meclis üyeleri, ülke genelinde çok sayıda güreş ağaları, güreşçi ve spor sever katıldı. Kağıthane Yağlı Güreş ağalığını bu yılda 10. kez iş adamı Yusuf Yoldaş yaptı.

KILIÇ: "KAĞITHANE İLÇESİNDE TAM BİR ANADOLU MOZAİĞİ OLUŞTU"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen binlerce vatandaşın, Kağıthane ilçesinde tam bir Anadolu mozaiği oluşturduklarını belirterek, "Ülkemizin 80 ilinden gelen komşularımız bu güzel 500 bin kişilik ilçeyi oluşturdular. Anadolu'dan gelen insanlarımızın oluşturduğu ilçe olması münasebeti ile Kağıthanelilerin geleneksel sporlarımıza çok büyük ilgisi var. Vatandaşlarımız memleketlerinde güreşi, ciriti doya doya yaşamışlar. Bizlerde Anadolu'dan gelen insanların oluşturduğu bu ilçede atalarımıza bir vefa duygusu ile bu güzel tarihi alanda geleneksel sporlarımızı yaşatmaya devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

"SADABAT YAZ ETKİNLİKLERİ'Nİ 20 YILDIR DÜZENLİYORUZ"

20 yıldır aralıksız olarak Sadabat Yaz Etkinlikleri'ni sürdürdüklerini hatırlatan Kılıç, "Sadabat etkinliklerimizi 6 Mayıs'ta başlayan hıdrellez ile birlikte başlatıyoruz. Has Bahçe'de bir çok tarihi aktivitenin yanı sıra çocuklarımızın bisiklet, uçurtma yarışları ve hemen arkasından modern ve geleneksel okçuluk müsabakaları yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta da cirit etkinliklerimizi yine burada Has Bahçe'de gerçekleştirdik. Cirit etkinliğimize Anadolu'dan birçok özel sporcumuz ve özel olarak yetiştirdikleri atları ile birlikte katıldılar. ve kendileri on binlerce insanımıza burada çok güzel görsel bir şölen sundular" diye konuştu.

"KAĞITHANE YAĞLI GÜREŞLERİ, GÜREŞÇİLER İÇİN KIRKPINAR ÖNCESİ EN CİDDİ PROVA"

Kılıç, bugün düzenlenen yağlı güreş etkinliğine yüzlerce güreşçinin katıldığını ve ata sporumuz olan güreşi en iyi şekilde icra ettiklerine değinerek, "Bugün burada yüzlerce güreşçimiz, ata sporumuz olan yağlı güreşi, Kağıthaneli ve İstanbullulara en güzel şekilde sunumunu yapıyorlar. Kırkpınar öncesi güreşçilerimizin kendilerini en ciddi şekilde denedikleri müsabakalarda çok çekişmeli güreşleri izliyoruz. Başpehlivanlık müsabakaları yapan tüm güreşçilerimiz buradalar" şeklinde konuştu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç son olarak ise Kağıthane olarak, geleneksel sporlara ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

YOLDAŞ: "GENÇLERE YATIRIM YAPMAK BİZİM EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ"

Kağıthane Yağlı Güreş Ağası Yusuf Yoldaş, gençleri spora teşvik etmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Kağıthane muhteşem, belediye başkanımız muhteşem, tesislerimiz muhteşem, burada bizi yalnız bırakmayan medyamız muhteşem bizlere de güzel şeyler yapmak kalıyor. Önemli olan güzel insanlara yatırım yapmak. Bizler insanlara yatırım yapmaktan gerçekten onur duyuyoruz. Gençlerimizi spora teşvik etmekten, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan yanlış yollardan koruyacak ve enerjilerini güzel bir şekilde güzel yerlerde harcayacak burada spor yaparak o enerjiyi sağlamak istiyoruz. Türk gençliğini, insanlarımızı, barış, kardeşlik içerisinde hep beraber yaşayacak güzel ortamı oluşturmak. Kağıthane de bu etkinliğimizle bu ortamı oluşturduğumuzu düşünüyorum" dedi.

"KIRKPINAR AĞALIĞINI ALARAK FİNAL YAPMAK İSTİYORUM"

10 senedir Kağıthane Yağlı Güreşleri ağalığını yaptığını hatırlatan Yoldaş, "Kırkpınar ağalığını alarak final yapmak istiyorum. Geçen yıl Edirne'de aday olduk ancak ağalık ihalesinde düşündüğümüz rakamların üstüne çıkıldı. Her şeyin makul ve olur şeyi olması lazım. Makulun ve olurun dışına çıkılırsa işler çığırından çıkıyor. Bu sene olduğu gibi ne ağa bulunabiliyor ne de işler düzenli işliyor ortada bir karmaşa yaşanıyor" diye konuştu.

"DURMAK YOK YOLA DEVAM"

Yoldaş, her yıl Kağıthane'ye gelen yaklaşık 10 bin misafiri en güzel şekilde ağırladıklarına değinerek, "Misafirlerimizin, konaklamalarından tutun oturup yeme-içmelerine kadar her ihtiyacı ile tek tek ilgileniyoruz. Ayrıca sporcularımızın da müsabakalar öncesi ve sonrası en iyi şekilde hazırlıklarını yapması için tesislerimizde en iyi güzel imkanları onlar için sağladık. Seyircilerimiz için güreşleri izlerken güneşten ve yağmurdan koruyacak şekilde tribünlerimizi en iyi şekilde dizayn ettik. Güzel bir gün geçirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık bundan sonrada en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. İnşallah ağalığa 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Allah'ın izniyle Kağıthane yağlı güreş ağlığını bu sene de alacağız" şeklinde konuştu.

ŞAHİN: "HÜSEYİN ŞAHİN'İN ANISINI YAŞATMAK İSTİYORUM"

Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreş ağalarından merhum Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin de Kağıthane güreşlerinin kendisi için ikinci bir Kırkpınar'ı ifade ettiğini söyleyerek, "Kağıthane Yağlı Güreş Ağası Yusuf Yoldaş, bu işi canı gönülden çok güzel yapıyor. Türkiye'nin her tarafından yaklaşık 35-40 tane güreş ağası var ve kendileri sağ olsunlar güreşlere gelip katılıyorlar. Kağıthane güreş çayırı da Edirne'den sonra en güzel sahalardan birisi. Bütün başpehlivanlar bugün buradalar. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreş ağalarından merhum Hüseyin Şahin'in kardeşi olarak ben de tüm Türkiye genelinde düzenlenen güreş organizasyonlarına katılarak Hüseyin Şahin ismini yaşatmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bugün burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri'nin Provası Kağtıhane'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement