Tarihi Eser Operasyonundan Terör Bağlantısı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eser Operasyonundan Terör Bağlantısı Çıktı

Ankara'da düzenlenen tarihi eser kaçakçıları operasyonunda Bizans ve Roma dönemlerine ait 60 altın ve bronz sikke ele geçildi. Sikkelerin altında Kandil'deki PKK kamplarının koordinatları çıktı.

16.10.2018 07:46  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bir otomobilin bagajında çok sayıda tarihi eser olduğu ve pazarlanacağı bilgisi üzerine polisin düzenlediği operasyonda, Bizans ve Roma dönemlerine ait 60 altın ve bronz sikke ile bir tarihi obje ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin bulunduğu araçta ele geçirilen bilgisayar ve harici bellekleri inceleyen polis, terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya ait notlar ve dijital belgelere ulaştı.

OPERASYONDA BİRÇOK SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde bir otomobilin bagajında çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve pazarlanacağı bilgisini alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu aracı takibe aldı.

Tarihi Eser Operasyonundan Terör Bağlantısı Çıktı

Yasal izinler alınarak durdurulan otomobilde arama yapan ekipler, Bizans dönemine ait 54 altın sikke, Roma döneminden kalma 6 bronz sikke ve aynı döneme ait üzerinde kartal figürü olan tarihi obje, bir bilgisayar, çok sayıda harici bellek, CD ve dokümanın yanı sıra bir tabanca ve 69 bin 800 lira para ele geçirdi.

KANDİL'DEKİ PKK KAMPLARININ KOORDİNATLARINI NOT ETMİŞLER

Operasyonda gözaltına alınan B.Y, E.D. ve N.D. emniyete götürüldü.

Zanlılardan ele geçirilen dokümanları inceleyen polis ekipleri, FETÖ ve PKK terör örgütüne ait tutulmuş notlar ve dijital belgelere ulaştı.

Tarihi Eser Operasyonundan Terör Bağlantısı Çıktı

Şüphelilere ait dijital materyallerde yapılan incelemelerde, FETÖ ve PKK'ya ait bazı doküman ve notlar bulundu. Ayrıca, terör örgütünün Kandil Dağı'ndaki kamplarından birinin koordinat bilgilerinin de olduğu bazı notlar aldıkları tespit edildi. Bu gelişme üzerine soruşturmaya Terörle Mücadele ile İstihbarat Şubeleri de dahil edildi.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tarihi Eser Operasyonundan Terör Bağlantısı Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Eser Operasyonundan Terör Bağlantısı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakarya'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Zanlı Yakalandı
    11:04 Sakarya'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Zanlı Yakalandı

    Sakarya'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı ve Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 adrese düzenlenen operasyonda 3 zanlı yakalandı. Yapılan aramalarda, 675 gram sentetik uyuşturucu, 50 milim sıvı amfetamin, hassas terazi, ruhsatsız av tüfeği, 3 cep telefonu, suçtan elde edilen 2 bin 305 dolar ve 26 bin 970 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Sakarya'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Zanlı Yakalandı
    11:04 Sakarya'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Zanlı Yakalandı

    Sakarya'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı ve Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 adrese düzenlenen operasyonda 3 zanlı yakalandı. Yapılan aramalarda, 675 gram sentetik uyuşturucu, 50 milim sıvı amfetamin, hassas terazi, ruhsatsız av tüfeği, 3 cep telefonu, suçtan elde edilen 2 bin 305 dolar ve 26 bin 970 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Devam Ediyor
    11:04 Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Devam Ediyor

    Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı illerinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Erzurum'da park ve bahçeler karla kaplanırken, kuşlar karlı arazilerde yiyecek arıyor. Kars'ta şehir merkezi beyaza büründü ve tarihi yapılar güzel görüntüler oluşturdu. Sarıkamış ve Akyaka ilçelerinde de yoğun kar yağışı etkili oldu. Ardahan'da kent genelinde kar yağışı devam ederken, yüksek kesimlerde tipi ve buzlanma görülüyor. Ağrı'da dağlık alanlar yeniden beyaza büründü.

  • Siirt'te Ramazan Ayında Çiğköfte İftar Sofralarının Vazgeçilmezi
    11:03 Siirt'te Ramazan Ayında Çiğköfte İftar Sofralarının Vazgeçilmezi

    Siirt'te Ramazan ayında çiğ köfte satışı yoğun talep görüyor. İşletme sahipleri, çiğ köftenin iftar sofralarına farklı bir lezzet kattığını belirtiyor. Müşteriler ise çiğ köfteye büyük ilgi gösteriyor.

  • Afyonkarahisar'da Ruhsatsız Tabanca ve Mermi Ele Geçirildi
    11:03 Afyonkarahisar'da Ruhsatsız Tabanca ve Mermi Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Salar beldesindeki bir evde ruhsatsız tabanca bulundurduğu bilgisi üzerine baskın düzenledi. Baskında 1 adet ruhsatsız tabanca, 14 adet mermi, 2 adet kurusıkı tabanca ve 81 adet kurusıkı mermi ele geçirildi. Şüpheli şahıs gözaltına alındı.

  • Sırrını Biliyorum Filminin Galası Bursa'da Yapıldı
    11:03 Sırrını Biliyorum Filminin Galası Bursa'da Yapıldı

    Yönetmen Battal Karslıoğlu'nun yönettiği 'Sırrını Biliyorum' filminin galası, Bursa Osmangazi'de sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Filmin oyuncuları ve yapımcıları da galada hazır bulundu. Film, küçük bir kız çocuğunun hayallerini gerçekleştirmek için yaşadığı zorlu süreci ele alıyor.

  • Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yapay Zeka ile Hasta Teşhisi ve Tedavi Planlaması Yapılıyor
    11:03 Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yapay Zeka ile Hasta Teşhisi ve Tedavi Planlaması Yapılıyor

    Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde geliştirilen 'CranioCatch' adlı yapay zeka sistemi sayesinde hasta ağzındaki sorunların teşhisi ve dişe uygulanacak tedavi planlaması yapılarak, hekimin teşhis süresi kısaltılıyor ve hastaya avantaj sağlanıyor. Yapay zeka, karar destek sistemi olarak kullanılarak çürüklerin tespit edilmesi ve hastaya görsel olarak gösterilmesi sağlanıyor. Ayrıca, hastanın çekilen filminin yapay zekaya aktarılmasıyla saniyeler içinde teşhis ve tedavi planlaması yapılıyor. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde kullanılan bu yazılım, diş hekimliği fakültelerinde eğitim modülü olarak kullanılmaya başlanmıştır ve Sağlık Bakanlığı tarafından Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde pilot uygulamasına başlanacaktır. Ayrıca, dijital diş hekimliği uygulamaları da yaygınlaşmaktadır ve 5 yıl içinde dijital diş hekimliğinin Türkiye'de yüzde 60 oranında yaygınlaşması beklenmektedir.

  • Gedizli Yunus Altıngemi Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı
    11:02 Gedizli Yunus Altıngemi Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı

    Gediz ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Yunus Altıngemi, Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı. Altıngemi, adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınmayı ve sosyal eşitliği, Uluslararası tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş, küresel bir kuruluş olan Birleşmiş Milletler büyükelçiliği görevine atanarak hemşerilerini gururlandırdı.

  • Gediz'de Çarşamba Pazarı'nın Üstü Kapatılacak
    11:02 Gediz'de Çarşamba Pazarı'nın Üstü Kapatılacak

    Gediz ilçesindeki Çarşamba pazarının üstü kapatılarak otopark sorunu çözülecek.


Advertisement