Tarihi Eserler Büyükşehir Koruması Altında - Son Dakika
Yerel

Tarihi Eserler Büyükşehir Koruması Altında

Tarihi Eserler Büyükşehir Koruması Altında

İlçelerdeki yatırım programlarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm hizmetleri ‘Lider Ülke Türkiye, Lider Şehir Konya hedefiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

13.10.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçelerdeki yatırım programlarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm hizmetleri 'Lider Ülke Türkiye, Lider Şehir Konya hedefiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırım hamlesi programlarını Kadınhanı, Sarayönü ve Altınekin'de sürdürdü. Kadınhanı'nda Şehir Parkı'nın temel atma törenine katılan Başkan Akyürek, son aylarda yaşanan terör olayları ve Ankara'da yaşanan patlamanın Türkiye'ye yönelik emperyalist bir saldırı olduğunu söyledi. Türkiye'ye bir suikast düzenlendiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Terörizm emperyalistlerin koçbaşıdır. Emperyalizmin girdiği yer abad olmuyor. İslam'ın değişik coğrafyalarına, şimdi de gözlerini Türkiye'ye dikmiş durumdalar. Cenab-ı Hak bu oyunları bozacaktır, milletimiz bu oyunları bozacaktır" dedi.

Türkiye'nin büyümeye, gelişmeye milli gelirinin artmasına, yatırımların artarak devam etmesine ihtiyacı olduğunu, bugüne kadar yapılanların devamı için istikrarlı bir hükümete ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, çalışmalarını Büyük Türkiye idealine ulaşma hedefiyle yaptıklarını söyledi.

TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

İlçe, belde ve köyleri kapsama alan çalışmalarda da, 'Büyük Türkiye', 'Lider Ülke Türkiye', 'Lider Şehir Konya' hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Bu doğrultuda hem merkezde hem de ilçelerimizde tarihi eserlerimizi restore ederek sahip çıkıyoruz. Atlantı Merkez Camii ile Kadınhanı Raziye Sultan Cami'nin resrotasyonu yakında başlıyor. Bunun dışında Konya merkez ve yeni birtakım ilçe yatırımlarıyla şu ana kadar camiler, medreseler, kervansaraylar olarak tam 40 tane tarihi eserimizin restoresini yaptık. Bu vesileyle Konya'mızın tamamına ilan ediyoruz ki; Ilgın'dan Kadınhanı'na Beyşehir Yenidoğan'dan Karaali'ye, Eşrefoğlu Camii ve Bedesten çalışmasından Ereğli Rüstem Paşa restorasyonuna kadar şehrin tamamında bulunan tüm tescilli yapılar korumamız altındadır. Şehrimizdeki tescilli tüm yapıların restorasyonunu yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu ile işbirliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Kadınhanı'nda şu ana kadar yapılan ve devam eden yatırım tutarının 44 milyon lira olduğunu anlatan Başkan Akyürek, 550 bin liralık bir yatırım olan Kültür Merkezi'nin yakında açılacağını, ek derslik yapımı, su ve kanalizasyon yapımına da 13 milyon lira ayrıldığını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Efe, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, AK Parti Kadınhanı İlçe Başkanı Mahmut Emekli, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı programda Kadınhanı Şehir Parkı'nın temeli atıldı. İlçede devam eden yatırımları yerinde inceleyen Başkan Akyürek, daha sonra Sarayönü'ne geçti.

SARAYÖNÜ KOMEK BİNASI AÇILDI

Sarayönü'nde KOMEK hizmet binası açılışına katılan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye şu ana kadar yaptığı yatırım tutarının 38 milyon lira olduğunu dile getirdi. KOMEK hizmet binasını 10 branş ve 212 kursiyerle açtıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, "KOMEK hizmet binamız Sarayönü ve Konya için hayırlı olsun. Konya'da şu ana kadar 315 bin hemşehrimize hizmet vermiş olan KOMEK, şimdi de ilçelerimiz ve büyük beldelerimizde yer alan en büyük organizasyonlardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan da, terör saldırılarının ülkenin bütünlüğüne ve kardeşliğe yapıldığını belirterek, teröre karşı tek yürek, tek nefes olmak gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Ülkemize yakışır hizmetler yapıyoruz. Konya'mızda bu hizmetleri yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sarayönü Belediye Nafiz Solak, Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile KOMEK Sarayönü hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

ALTINEKİN'DE YATIRIMLAR ANLATILDI

Daha sonra Altınekin'e geçerek Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı yatırımlar ve projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birkaç yıl içinde Altınekin'i de Konya merkez standartlarına yükselteceklerini söyledi. Altınekin'de ana cadde tanzimine 3.8 milyon lira, mahalle yollarına 3 milyon lira harcadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, mahalle yollarına 2016 yılı için 8.1 milyon lira harcayacaklarını vurguladı.

Başkan Akyürek, programın ardından AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere ile birlikte ilçedeki yatırımları inceledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Eserler Büyükşehir Koruması Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement