Tarihi Eserleri İzinsiz Sergileyen Belediyeye Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eserleri İzinsiz Sergileyen Belediyeye Soruşturma

Tarihi Eserleri İzinsiz Sergileyen Belediyeye Soruşturma

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Elbeyli beldesinde bulunan tarihi eserlerin izinsiz sergilenmesi üzerine belediye hakkında soruşturma açıldı.

20.09.2012 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Elbeyli beldesinde bulunan tarihi eserlerin izinsiz sergilenmesi üzerine belediye hakkında soruşturma açıldı.

Elbeyli Belediyesi'nin bir süre önce kasaba mezarlığında yaptığı düzenleme çalışmalarında çok sayıda tarihi eser ortaya çıktı. Belediye çıkan tarihi mezar taşları ve bazı sütun kaidesini alarak kasaba meydanında sergiledi. Jandarmaya ve müzeye yapılan şikayet sonrası beldeye gelen yetkililer, kasaba meydanında sergilenen eserlere el koyarak zabıt tuttu.

Toplanan tarihi eserler traktör römorkuna konularak müzeye götürüldü. Belediye hakkında izinsiz kazı yaptığı ve eserleri kasaba meydanında sergilediği gerekçesiyle tutanak tutuldu.

Elbeyli Belediye Başkanı Şakir Yıldız, ortaya çıkarılan eserlerin Osmanlı dönemi mezar başlıklarından ibaret olduğunu belirterek,"Bahsedildiği gibi tarihi eser kazısı değildir. Bunlar kabristanda yapılan rutin temizlik sırasında ortaya çıkarıldı. Biz de bunları koruma maksatlı alarak belde meydanına yerleştirdik. Hem göz önünde bulundurmak, hem de beldeye güzellik katmak istedik" dedi.

Savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bahse konu eserler arasında Türk-İslam ve Hristiyanlık dönemlerinden kalma mezar taşları bulunuyor.

Bulunan tarihi eserler arasında kiliseye ait mimari malzemeler çoğunlukta. Bunların arasında Roma devrine ait mezar stelleri ve İslami döneme ait mezar taşları bulunuyor. Bulunan eser sayısının 100 adet olduğu kaydedildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Eserleri İzinsiz Sergileyen Belediyeye Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement