Tarihi Hamamda Türk Sinema Haftası - Son Dakika
Güncel

Tarihi Hamamda Türk Sinema Haftası

Tarihi Hamamda Türk Sinema Haftası

Prizren'de Osmanlı döneminden kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı, sinemaya çevrildi.

13.10.2011 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Türk Sinema Haftası kapsamında Prizren'de Osmanlı döneminden kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı, sinemaya çevrildi.

Kosova MESK Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleşen Türk Sinema Haftası çerçevesinde 10 Türk filmi Kosovalılara izletilecek. 5 gün süren etkinlik kapsamında her akşam iki film izletiliyor. Filmler Osmanlı döneminden kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nın soğuk odalarında izletilmesine rağmen Türk ve Arnavut gençler yoğun ilgi gösteriyor. Bu filmler arasında Nefes- Vatan Sağolsun, Cenneti Beklerken, Güneşi Gördüm, Gökten 3 Elma Düştü, Eşref Paşalılar, İncir Çekirdeği, Anlat İstanbul, Romantik Komedi, Mavi Gözlü Dev, Son Cellat yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği filmlerin gösterildiği Prizren'de 1999 yılından bu yana sinema olmadığından, Kosovalıları sinema özlemini bu etkinlikle gidermiş oluyor. İlk kez sinemaya gelmenin heyecanını yaşayan Kosovalı gençler, mikrofonlarımıza yaptıkları açıklamalarda çok mutlu olduklarını ve Türk Sinema Haftası'nı düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

Kosova MESK Derneği Başkanı Ferdi Laya da, Kosova'da sinema olmadığından dolayı dernek olarak bu eksikliği hissettiklerini ve 5 yıl önce böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Türk Sinema Haftası etkinlikleri çerçevesinde önceki yıllar yine aynı hamamda düzenlenen etkinliğe Türk sinemasının ünlü oyuncuları Edis Hun, İzzet Günay, Zülfü Livaneli, Dolunay Soysert gibi ünlü oyuncular katılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Hamamda Türk Sinema Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement