Tarihi Konak Kül Oldu - Son Dakika
Güncel

Tarihi Konak Kül Oldu

Tarihi Konak Kül Oldu

DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde, 'Terzi Ayşe Evi' olarak bilinen tarihi tescilli konak çıkan yangında küle döndü.

21.11.2017 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde, 'Terzi Ayşe Evi' olarak bilinen tarihi tescilli konak çıkan yangında küle döndü.

Bugün saat 12.30 sıralarında, Ayhan Yorulmaz'ın sahibi olduğu, Yalçınkaya mahallesindeki tarihi tescilli bir konakta yangın çıktı. Alevler kısa sürede iki katlı, cumbalı kagir konağı tamamen sardı. Restorasyon projelendirme çalışmalarını yürüten ekibin ısınmak için yaktığı bir ateşten de çıkmış olabileceği olasılığı üzerinde durulan yangın, itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çaba ile söndürüldü. 150 yıllık tarihi geçmişi olan konak kullanılmaz hale geldi. Ayşe Karacaoluk'a ait olan konak, bir süre önce Denizlili öğretmen Ayhan Yorulmaz tarafından satın alınmıştı. Söndürme çalışmalarını izleyip, yangın hakkında bilgi alan Buldan Kaymakamlığı'na vekalet eden Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Buldan'ın tarihi konaklarından birinin yok olduğunu belirterek, yangının nasıl çıktığı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Kaymakam Akkaya, soruşturma sonucuna göre sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti. Kaymakam Akkaya, can kaybı yaşanmamasının, yangının tek sevindirici yanı olduğunu da söyledi.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Konak Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement