Tarihi Mahallede Çekilen Dizinin Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Mahallede Çekilen Dizinin Galası Yapıldı

Tarihi Mahallede Çekilen Dizinin Galası Yapıldı

"Güzel Köylü" adlı dizinin galası, çekimlerinin yapıldığı Yatağan ilçesinin Bozüyük Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

26.06.2014 02:49  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprüleri ile sivil mimarlık örneği çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Yatağan ilçesinin Bozüyük Mahallesi'nde çekilen "Güzel Köylü" adlı dizinin galası yapıldı.

Bozüyük Mahallesi'ndeki Pınarbaşı tesislerinde kurulan açık hava platformunda Muğla ve ilçelerinde bölgeye gelen çok sayıda kişi dizinin ilk bölümünü kurulan dev ekranlarda dizi oyuncularıyla izledi.

Galaya, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Yatağan Kaymakamı Veli Biçer, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, yönetmen Mustafa Şevki Doğan ve dizi oyuncuları katıldı.

Dizi bitiminde oyuncular sevinçlerini birbirlerine sarılarak bölgeye gelen izleyicilerle paylaştı.

Vali Güvençer, dizi bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil mimarlık örneği çok sayıda tarihi yapının bulunduğu Bozüyük Mahallesi'ne son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet gösterdiğini söyledi.

Muğla'nın doğal ve kültürel güzellikleri bünyesinde barındırdığını anlatan Güvençer, "Muhteşem güzelliğiyle Türkiye'nin misafir odası Muğla öyle görülüyor ki art arda çekilen sinema ve dizi filmleriyle Türkiye'nin doğal film platosu haline gelecek" dedi.

Dizinin çok güzel başladığını ve yaz sezonuna rağmen tutacağına inandığını ifade eden Güvençer, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ise yüzde 40'ı kentsel sit alanı Bozüyük Mahallesi'nde köklü tarihi geçmişi nedeniyle "Baba Ocağı, Dondurmam Gaymak, Ümmü'nün Türküsü, Dabbe ve Sürgün İnek" gibi yapıtların da aralarında bulunduğu birçok sinema ve dizi filminin çekildiğini kaydetti.

Dizinin Bozüyük Mahallesi'nde çekilmesinin Yatağan ilçesinin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Işık, "Dizinin tutacağına yürekten inanıyorum. Bu dördüncü filmimiz. Yatağan bu konuda çok elverişli bir bölge. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yönetmen Doğan da "Ben de artık kendimi Muğlalı sayıyorum. Burada bize kucak açan herkese çok teşekkür ediyorum. Dizinin ilerleyen bölümlerinde sıcak bir komedi, izleyicileri bekliyor. Dünyanın en sıcak insanları Muğla'da. Muğla ve Bozüyük adete bir film platosu. Burada dizi çekmekten çok mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Mahallede Çekilen Dizinin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement