Tarihi Mesudiye Medresesi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Mesudiye Medresesi Hizmete Açıldı

Tarihi Mesudiye Medresesi Hizmete Açıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunun Ulu Camii bitişiğinde yer alan Zinciriye Medresesi yapılan restorasyonun ardından bugün düzenlen törenle hizmete açıldı.

02.05.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunun Ulu Camii bitişiğinde yer alan Zinciriye Medresesi yapılan restorasyonun ardından bugün düzenlen törenle hizmete açıldı.

Diyarbakır'ın en büyük medreselerinden olan Zinciriye Medresesi yapılan dualarla hizmete açıldı. Medrese içerisinde Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra dil eğitimi verileceği belirtildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılış gerçekleşti.

Kuran-i Kerim okunmasının ardından açılış konuşması yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'daki eserlerin insanlığın hizmetine sunmak için son yıllarda çalışmaların arttığına dikkat çekerek, bugün hizmete açılan Zinciriye Medresesi'nin bunun bir örneği olduğunu söyledi.

"ÇATIŞMA DİYARBAKIR İLE BAĞDAŞMAZ"

Çatışmalı ortamın Diyarbakır ile bağdaşmadığını anlatan Vali Kıraç, "Bu kadim şehir yüzyıllardır bu bölgede ilmin, fennin, sanatın, edebiyatın, insanlığın güzel örneklerini vererek bugünlere gelmiştir. Ama son yıllara baktığınız zaman, bu mücevherin üzerinde bir birikinti, sis ve bulutla kaplı olduğunu görüyoruz. İşte bu adımlarla tekrar kendine gelecek noktalara doğru ilerliyoruz. Öyle inanıyorum ki, burayı inşa eden, faaliyet gösteren, insanlara hizmet edenlerin manevi ruhiyatları da aramızdadır şuan. Onlara buradan rahmetlerimizi gönderiyoruz. Çünkü kadim şehri, el emeği göz nuru dökerek bugünlere gelmiştir. Diyarbakır'ı biz bu noktadan bizden sonraki gelecek nesillere intikal ettirmek üzere hem fiziki hem mana anlamında üzerimizde görev vardır. Fiziki olarak, bu coğrafyada yapılmış eserlerin yeni baştan hayata geçirilmesiyle ilgili Diyarbakır gerçekten, hem İslam coğrafyası için hem değişik medeniyetlerin burada icra ettiği sanat çok önemlidir. Dolayısıyla bu kadim şehir, ülkenin bu coğrafyasında bu marka şehri eski haline getirmektir. Aksi halde Diyarbakır'ı sıradan bir şehir yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Biz bütün insanları buraya gelmeye davet ediyoruz. Gelip bu kadim şehri görsünler, incelesinler, araştırmalarını yapsınlar. İşte Zinciriye Medresesi suskunluğunu bozuyor gelip Kur'an-ı Kerim üzerinde burada araştırmalar yapıp bunu dünyaya açıklasınlar. Son 30-40 yıldır kavganın çatışmanın olduğu bir şehir Diyarbakır mile bağdaşmaz. İnşallah bu güzel günlerimiz daha iyi günlere gidecek. Hep beraber daha güzel günlere inancımızla, felsefemizle hoşgörüyle kardeşlikle beraber yaşayacağız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Mesudiye Medresesi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement