Tarihi Orient Express Edirne Kapıkule Garı'nda karşılandı - Son Dakika
Turizm

Tarihi Orient Express Edirne Kapıkule Garı'nda karşılandı

Tarihi Orient Express Edirne Kapıkule Garı\'nda karşılandı

Fransa'nın başkenti Paris'ten yola çıkan tarihi Orient Express, 57 yolcusuyla Edirne Kapıkule Gar'ından ülkeye giriş yaptı. Trenin yolcuları Kapıkule'de halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı. Yolcular İstanbul'da turistik yerleri gezmeyi dört gözle bekliyor.

07.06.2023 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FRANSA'nın başkenti Paris'ten yola çıkan tarihi Orient Express, 57 yolcusuyla Edirne Kapıkule Gar'ından ülkeye giriş yaptı. Tarihi trenin yolcuları Kapıkule'de halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı.

Paris'ten 5 gün önce yola çıkan ve Amerika vatandaşı 57 yolcusu bulunan tarihi Orient Express treni, Edirne Kapıkule Tren Gar'ından ülkeye giriş yaptı. 1883 yılından itibaren hizmet veren ve Agatha Christie'den Alfred Hitchcock'a kadar birçok yazara konu olan Orient Express treni, burada kısa bir mola verdi. Trenin yolcuları, seferi düzenleyen firmanın organize ettiği, halk oyunu ekibi tarafından karşılandı. Yolcular, çalan davul-zurna eşliğinde halk oyunu ekibiyle karşılıklı oynadı.

'İSTANBUL'DA ZAMAN GEÇİRMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'Yolculardan Janet Mattar, Edirne'ye gelene kadar Avrupa'da çok güzel şehirler gezdiklerini belirterek, "Paris'te harika birkaç gün geçirdik. Paris'ten Budapeşte'ye, sonrasında Bükreş'e geçtik, oralar da çok güzeldi ve ilginç bir tarihi vardı. Ardından Bulgaristan'ın Varna şehrinde durduk. Orada da çok ilginç şeyler gördük, özellikle Karadeniz çok güzeldi. Şimdi de gerçekten İstanbul'da zaman geçirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi. Trenle seyahati 'zamanda yolculuk' olarak tanımlayan Mattar, "Yolculuğumuz zamanda geri yolculuk yapmak gibi biraz. Bize çok güzel davrandılar, kendimizi çok değerli hissettik. Tren de çok konforlu ve güzel. İstanbul'da muhtemelen her zamanki turistik yerleri gezeceğiz. Ayasofya, Kapalıçarşı, baharatçılar, boğaz köprüsü gibi yerlere mutlaka gideceğiz. Bunların dışında bize ne tavsiye ederlerse oralara gideceğiz. Edirne'de bu şekilde karşılanmamız çok eğlenceliydi. Burada nasıl dans ettiklerini görmek ve insanlarla temasta bulunmak çok eğlenceliydi" diye konuştu. 'KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSETTİK'Ann Stern ve eşi Brian Stern de yolculuklarını eşsiz bir deneyim olarak anlattı. Ann Stern, "Treni anlatmak için cümlelere dökmek gerçekten çok zor. 1920'lerin modasıyla çok güzel dekore edilmiş, ikonik bir restorasyonu var. Yolculuğumuz boyunca tanıştığımız insanlar oldu. Paris'ten, Budapeş'teye, Bükreş'e ve son olarak Türkiye'ye tanıştığımız herkes gerçekten çok sıcak karşıladı. Bu nedenle kendimizi çok şanslı hissettik. Trendeki personelin hizmeti ve tavırlarını bize çok iyi hissettirdi" ifadelerini kullandı. 'TÜRKİYE YOLCULUĞUMUZUN EN CAN ALICI NOKTASI' Brian Stern de, Türkiye'nin yolculuklarının en can alıcı noktası olduğunu belirtti. Stern, "Gerçekten sanki bir zamanda yolculuk deneyimi yaşıyorsunuz. Yolculuğumuzun gerçekten tadını çıkardık. Yolda yürürken manzarayı görüyorsunuz, istasyondan istasyona giderken tepelerin gözünüzün önünde sıra sıra geçtiğini görüyorsunuz bu gerçekten çok güzel hissettiriyor. İstanbul'da tarihi yerlere gideceğiz, çok heyecanlıyız çünkü burası turun en can alıcı noktası olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Tarihi Orient Express Edirne Kapıkule Garı'nda karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi
    19:23 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi

    Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yelkenciler Marmara Denizi açıklarında gösteri sundu. Römorkörlerin yelkencilerin arkasından su püskürtmesi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliklerin amacının kentin turizm potansiyeline dikkat çekmek olduğunu belirtti ve Tekirdağ'ın yelken sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

  • 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek
    19:18 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek

    Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından düzenlenen 5. TYBA Yacht Charter Show, Fethiye'de 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren lüks yatlar sergilenecek ve dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyoneli katılacak.

  • Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi
    18:46 Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi

    Kayseri'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi. Program İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde düzenlendi.

  • Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor
    18:24 Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor

    Yalova'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ve törenle başladı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova'nın turizme uygun çeşitlilik ve imkanlara sahip olduğunu ancak bunların turistik ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • Kayseri'de Turizm Haftası Kutlamaları
    17:28 Kayseri'de Turizm Haftası Kutlamaları

    Kayseri'de 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla İncesu ve Yeşilhisar ilçelerine gezi düzenlendi. Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi.


Advertisement