Tarihi Satış Sonrası Aydın Doğan'dan İlk Açıklama Geldi: Kendi İsteğimle Sattım - Son Dakika
Güncel

Tarihi Satış Sonrası Aydın Doğan'dan İlk Açıklama Geldi: Kendi İsteğimle Sattım

Doğan Medya'nın Erdoğan Demirerön'e satılmasının ardından Aydın Doğan'dan ilk açıklama geldi. Doğan "80 yaşını geride bıraktım. Bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim" dedi.

22.03.2018 18:42  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğan Medya'nın Erdoğan Demirerön'e satılmasının ardından Aydın Doğan'dan ilk açıklama geldi. Doğan "Artık 80 yaşını geride bıraktım. Bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim" dedi.

Doğan şu açıklamayı yaptı:

23 yaşındayken tek başına iş hayatına atıldım ve Şişli Vergi Dairesi'ne kaydımı yaptırdım.

Doğan Grubu'nun temelleri bu şekilde atılmış oldu. Doğan Grubu bugün, çeşitli sektörlerde başarıyla faaliyet gösteren önemli bir ekonomik değer haline geldi.

1979 yılında medya sektörüne yazılı basın ile girdim. Seneler içerisinde medya sektörünün her alanında önemli atılımlar yaptık. Dijital yayıncılıkta da öncü olmayı başardık. Türk medya tarihinde ilk defa yabancı medya kuruluşlarıyla ortaklıklar kurarak ülkemize yabancı sermaye getirdik ve teknoloji transferi sağladık. Ülkemiz pek çok yenilikle tanıştı. 40 yılı bulan yayıncılığım sürecinde Türkiye sınırları içinde büyümekle kalmayıp, Avrupa'nın en saygın ve önemli medya kuruluşlarından biri olmayı başardık.

"TÜRKİYE SEVDAMIZ BÜYÜK"

Yayıncı olarak, gazeteciliğin evrensel kurallarına bağlı kalarak bağımsız ve objektif haberciliğe büyük önem verdim. Devletimizin çıkarlarını, milletimizin hak ve hukukunu korumaya özen gösterdim. Benim ve ailem için Türkiye sevdası en büyük tutku oldu.

Çok değişken ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hızla ve sürekli yenilenen medya sektöründe, ülkemizde tek kuşak olarak 40 yıl yayıncılık yapan başka kimse bulunmuyor. Dünyada da örnekleri çok az.

Artık 80 yaşını geride bırakmış bulunuyorum. Geldiğim bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim.

"GEÇİŞ SÜRECİNDE İŞLERİMİZİN BAŞINDA OLACAĞIZ"

Bu karar doğrultusunda, daha önce Milliyet gazetesini grubumuzdan satın alan ve dolayısıyla medya tecrübesi olan 60 yıllık arkadaşımız Demirören ailesi ile satış görüşmelerine başladık. 22 Mart Perşembe sabahı ön protokolü imzaladık. Bu mutabakatın herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Protokolün yürürlüğe girmesi ve nihai satışın gerçekleşmesi için gereken işlemlere başlanmış bulunulmaktadır.

Bu geçiş döneminde bizler işlerimizin başında olacağız. Medyadaki tüm çalışma arkadaşlarımın da her zaman olduğu gibi aynı özveriyle kurumlarına sahip çıkacaklarına olan inancım tamdır.

Doğan Grubu'nun medya sektöründe yıllarca emek vermiş, iyi ve zor zamanlarımızda hep bizimle beraber olmuş tüm çalışma arkadaşlarıma ve gazeteci dostlarıma içten teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.

Asıl büyük teşekkürü yıllarca her gün yayınlarımızı büyük bir sadakat ve bağlılıkla takip eden gazete okurlarımıza, televizyon izleyicilerimize, dijital medya takipçilerimize etmek istiyorum. Bugüne kadar bizi yaşatan onların bu bağlılığı ve desteği olmuştur. Bu vesile ile şükranlarımı sunarken, kendilerine bir kez daha teşekkür etmeyi yerine getirilmesi gereken bir borç addediyorum.

Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.

Tarihi Satış Sonrası Aydın Doğan\'dan İlk Açıklama Geldi: Kendi İsteğimle Sattım

Son Dakika Güncel Tarihi Satış Sonrası Aydın Doğan'dan İlk Açıklama Geldi: Kendi İsteğimle Sattım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da Polis Olarak Tanınan Şahsın Hesabına Gönderilen 250 Bin TL Kurtarıldı
    12:20 Isparta'da Polis Olarak Tanınan Şahsın Hesabına Gönderilen 250 Bin TL Kurtarıldı

    Isparta'da kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs, İ.H. isimli vatandaşı arayarak adının terör örgütü soruşturmalarına karıştığını söyleyerek hesabına 250 bin TL göndermesini istedi. İ.H., dolandırıldığını anlayarak emniyete ihbarda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ilgili banka görevlileriyle işbirliği yaparak vatandaşın hesabından transfer edilen parayı bloke etti. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Semt pazarında ilgi gören ördek, taksinin çarpması sonucu öldü
    12:19 Semt pazarında ilgi gören ördek, taksinin çarpması sonucu öldü

    İstanbul Mecidiyeköy Gülbahar Mahallesi'ndeki semt pazarında sahibi tarafından pazar alışverişinde görüntülenince sosyal medyada ilgi gören 'Pamuk' isimli ördek, ters yola girdiği belirtilen bir taksinin çarpması sonucu öldü. Ördeğin sahibi ise taksi şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Taşova ve Suluova'da Şehitler ve Gaziler Onuruna İftar Programları Düzenlendi
    12:18 Taşova ve Suluova'da Şehitler ve Gaziler Onuruna İftar Programları Düzenlendi

    Taşova ve Suluova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna iftar programları düzenlendi. Suluova'da bir restoranda düzenlenen iftar programında Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Fatih Üçok konuşmalar yaptı. Taşova'da ise Kaymakam Efe Kılıç tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Seçim Ziyaretlerine Devam Ediyor
    12:18 AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Seçim Ziyaretlerine Devam Ediyor

    31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kalırken, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim ziyaretlerini sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi ve MAŞTİ'de bulunan esnafları ziyaret eden Er, sorunları dinleyip projelerinden bahsetti. STK ziyaretleri de gerçekleştiren Er, Malatya'nın ayağa kalkması için mücadele edeceklerini ifade etti.

  • Kayseri'de öğrenciler tarih dersini 1500 yıllık kilisede işledi
    12:18 Kayseri'de öğrenciler tarih dersini 1500 yıllık kilisede işledi

    Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıfım Kayseri projesi kapsamında öğrenciler, Tol Kilisesi'nde tarih dersi aldı. Çanakkale Savaşı'nı öğrenen öğrenciler, tarihi mekanda ders işlemenin keyfini yaşadı.

  • Kastamonu'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Kişi Yakalandı
    12:17 Kastamonu'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Kişi Yakalandı

    Kastamonu'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan bir araçta ve içinde bulunan 2 kişinin üzerinde yapılan aramada, 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alındı.

  • Kuşadası Tiyatro Günleri Başlıyor
    12:17 Kuşadası Tiyatro Günleri Başlıyor

    Kuşadası Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında kent sakinlerini ücretsiz olarak sergilenecek 5 tiyatro oyunu ile buluşturacak.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • Amasya'da yapılan aramada uyuşturucu bulunan araçta 4 kişi tutuklandı
    12:16 Amasya'da yapılan aramada uyuşturucu bulunan araçta 4 kişi tutuklandı

    Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada, Ankara'dan uyuşturucu madde getireceği bilgisi üzerine şüphelilerin kullandığı araçta yapılan aramada çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.


Advertisement