Tarihi yapının yıkımını açık hava sineması gibi izlediler - Son Dakika
Güncel

Tarihi yapının yıkımını açık hava sineması gibi izlediler

Tarihi yapının yıkımını açık hava sineması gibi izlediler Çaylarını yudumlayarak yıkımı izlediler Vatandaş Mustafa Dalgıç: "Çaylarını yudumlayarak bu yıkım işlerini izliyorlar, acı verici bir durum" Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan ve tarihi yapı olan Ali Fuat Cebesoy Vergi...

24.07.2020 14:46  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi yapının yıkımını açık hava sineması gibi izlediler

Çaylarını yudumlayarak yıkımı izlediler

Vatandaş Mustafa Dalgıç: "Çaylarını yudumlayarak bu yıkım işlerini izliyorlar, acı verici bir durum"

SAKARYA - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan ve tarihi yapı olan Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi Başkanlığı binasında yıkım devam ederken çevredeki vatandaşlar yıkım anlarını çay içerek adeta açık hava sineması gibi izledi.

Adapazarı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kolağası Sokakta bulunan Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi Başkanlığı ve muhtelif dükkanların bulunduğu tarihi yapı, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2017 yılında riskli bir yapı olarak tespit edilmişti. Tarihi yapı geçtiğimiz aylarda yıkım ihalesine çıkmış, yıkım süreci ve tahliyesine başlanmıştı. Yapının yıkımına alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda başlanırken yıkıma başlandığı ilk günden beri çevredeki vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Yıkım bölgesinin çevresinde bulunan çay ocakları ve yol kenarlarında yapının yıkımını vatandaşlar adeta bir film gibi izlerken bazı vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kayıt altına alırken bazı vatandaşlar ise çaylarını yudumlayarak yapının yıkılma işlemini izledi.

Tarihi yapının yıkılmasına hüzünlenen 50 yaşındaki Mustafa Dalgıç, "Tarihi bir bina, insan geçmişi özlüyor. Ben çocukluğumdan beri her Cuma Orhan Camii'ne gelirim, burada bir sürü anılarımız oldu. Tarihin böyle gitmesi tabi insanı hüzünlendiriyor, ama yeni yapılması da vatandaşımız açısından iyi bir şey. Yani depreme dayanıklı, daha özverili bir çalışmanın yapılmasına vatandaş olarak iyi bir şey olduğuna inanıyorum. Vatandaşlar maalesef çaylarını yudumlayarak bu yıkım işlemini izliyorlar, bu acı verici bir durum" dedi.

Tarihi yapının yıkımını açık hava sineması gibi izlediler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi yapının yıkımını açık hava sineması gibi izlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement