Tarihi Yarımada'da 15 bin kişiye balık ikramı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Yarımada'da 15 bin kişiye balık ikramı

Tarihi Yarımada\'da 15 bin kişiye balık ikramı

Fatih'te her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarihi Yarımada Balık Festivali renkli görüntülerle başladı.

12.10.2019 15:28  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih'te her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarihi Yarımada Balık Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalin ilk gününde 15 bin kişiye deniz ürünleri dağıtıldı. Vatandaşlar, balık ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılığın gelişimine katkı sağlamak ve balık tüketimini arttırmak amacıyla Fatih Belediyesi KUMDER (Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği) ile bu yıl 15'incisi düzenlenen 'Fatih Belediyesi Balık Festivali' başladı. Kumkapı Meydanı'nda düzenlenen festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, sponsor firmaların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter marşlarıyla başlayan festival, protokol konuşmalarıyla devam etti. Ardından festivale katkı sunan firmalara sahnede çiçek ve plaket takdim edildi. Başkan M. Ergün Turan balık tezgahının başına geçti. Balık ekmek alabilmek için saatler öncesinden alana gelen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Balık ekmek ikram edilen vatandaşlara sonrasında helva ikramında bulunuldu.

Toplamda 15 bine yakın deniz ürününün ikram edildi

Festival boyunca 8 bin kişilik uskumru, 2 bin 500 kişilik çupra-levrek ızgara, 2 bin 500 porsiyon istavrit tava, 2 bin 500 porsiyon hamsi tava, 2 bin 500 kişilik kalamar tava, 5 bin adet balık böreği, şalgam suyu, limonata ve helva vatandaşlara ikram edildi. Toplamda 15 bine yakın deniz ürününün ikram edildiği festivale vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Festivalin ikinci günüde ise Galata Köprüsü'nde oltayla balık tutma yarışması düzenlenecek. Festivalde oltalarını Galata'dan sallayan vatandaşlar arasından en çok balığı tutan yarışmacılara da ödülleri düzenlenecek törenle verilecek.

"Milletimizle beraber dua ediyoruz"

Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlere millet olarak dua ettiğini söyleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "15'incisini düzenlediğimiz Balık Festivali vatandaşlarımızın ilgisiyle Fatih'in geleneği haline geldi. Kumkapı esnafımızla beraber festivalimize devam ediyoruz. Uskumru, Hamsi, istavrit, Kalamar balık çeşitleriyle 15 bin kişiyi doyuracak soframız var. Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlerimize buradan yürek dolu selam gönderiyoruz. Allah kuvvetlerini ve cesaretlerini artırsın. Milletimizle beraber dua ediyoruz. Bizlerde askerlerimizle beraberiz" şeklinde konuştu.

"Balığın her çeşidini severek yiyoruz"

Bütün balık çeşitlerini sevdiğini söyleyen Karadenizli Yaşar Keser, "Balığı seviyoruz, Karadenizliyiz. Hamsiyi, istavrit, Nilüferi yani balığın her çeşidini severek yiyoruz. Bu etkinliğe katılmak için geldik. Şimdi Balık yiyeceğiz" dedi.

"Haftada bir evde yeriz"

Aslı Enver ise "Balığı çok seviyoruz. Haftada bir evde yeriz. Koku sinse de devamlı evde yaparız. Bu etkinliği duyunca bir de buradaki havayı o atmosferi yaşayalım istedik" ifadelerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Yarımada'da 15 bin kişiye balık ikramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement