Tarihi Yarımada'da "Dan Brown" Turları Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarihi Yarımada'da "Dan Brown" Turları Düzenlenecek

Tarihi Yarımada\'da "Dan Brown" Turları Düzenlenecek

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili: "Dan Brown'un son kitabı 'Cehennem'in bir bölümünde İstanbul'a yer vermesi kültür turizmi açısından önemli bir fırsat" "Dan Brown adıyla Tarihi Yarımada'yı kapsayacak turlar düzenlenecek"

28.06.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Amerikalı yazar Dan Brown'un, son kitabı "Cehennem"in bir bölümünde İstanbul'a yer vermesinin kültür turizmi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Dan Brown" adıyla Tarihi Yarımada'yı kapsayarak turlar düzenleneceğini bildirdi.

Bilgili, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) yetkilileriyle Dan Brown'un son kitabı "Cehennem" ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşan Bilgili, İstanbul'un şehir turizminin özünde ve temelinde kültür turizmi olduğunu ifade etti.

İstanbul'daki kültür turizminin çeşitlendirilmesi ve yeni ürünlerin yaratılmasının önemine işaret eden Bilgili, "Brown'un, İstanbul'a da yer verdiği kitabının Türkçe'ye çevrilmesi bizim açımızdan son derece önemli olmuş, bir fırsat yaratmıştır. Brown'un kitabının bir bölümünde İstanbul'a yer vermesi kültür turizmi açısından önemli bir fırsat" dedi.

Brown'un dünya genelinde bilinen ve tanınan bir yazar olduğuna değinen Bilgili, yazarın bu konumundan İstanbul adına yararlanılması gerektiğini söyledi.

Bilgili, kitabın İstanbul ile ilgili kısmının değerlendirilerek, yeni bir ürüne dönüştürülmesine çalışılacağını bildirdi.

Kitabın, turizme kazandıracakları ve etkileriyle ilgili tespitlerde bulunmak üzere bir komisyon kurulacağını belirten Bilgili, bu çerçevede yazarın İstanbul'a davet edilmesi önerisinin değerlendirileceğini aktardı.

İstanbul'daki bazı yabancı diplomatik temsilcilikleriyle de bir araya gelmeyi planladıklarını kaydeden Bilgili, "Dan Brown" adıyla Tarihi Yarımada'yı kapsayacak turlar düzenleneceğini belirtti.

Bilgili, Brown'un eserinin filme çekileceğini de belirterek, bu süreçte aktif olmaya çalışacaklarını ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tarihi Yarımada'da 'Dan Brown' Turları Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement