Tarihi Yarımada Yayalaşamaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Yarımada Yayalaşamaya Devam Ediyor

Tarihi Yarımada Yayalaşamaya Devam Ediyor

Fatih Belediyesinin Tarihi Yarımada'daki yayalaştırma projesi kapsamında üst Laleli olarak adlandırılan Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi.

02.01.2012 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Belediyesinin Tarihi Yarımada'daki yayalaştırma projesi kapsamında üst Laleli olarak adlandırılan Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi. Saraçhane ve Büyük Reşit Paşa Caddesi'ndeki toplam 16 cadde ve sokak yayalaştırıldı. Trafiğe kapatılan sokak ve caddelerde gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,"Bir yayalaştırma projemiz vardı. İlk Sultanahmet ve çevresiyle başladık ve yayalaştırdık. En büyük yayalaştırma projelerimziden biri de 1 Ocak 2011 tarihinde Sirkeci ve çevresini yayalaştırdık. Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt'ı içine alan 90 cadde ve sokağı trafikten arındırdık. Sabah 10.00 akşam 18.00 arasında. Yani neredeyse Kapalıçarşı'dan, Yeni Camii'ye kadar olan bütün bölgeyi yayalaştırdık" ifadelerini kullandı.

"BİZ HALKIMIZA TÜM HİZMETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Demir, "2012 yılının ikinci gününde Üst Laleli dediğimiz Büyük ReşitPaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi ve Saraçhane Caddesi arasında kalan bölgeyi yayalaştırdık. Yayalaştırma yapmadan önce dikkat ederseniz bütün yolları yeniledik. Buradaki uygulamalar iddia ediyorum dünyanın gelişmişdeki ülkelerinde yapılan uygulamalardan çok daha kaliteli uygulamalar. Gerek kullanılan malzemeler, gerekse işçilik son derece iyi bir çalışma. Biz çöp temizleme sistemini değiştirdik, yer altı çöp konteynirlarını koyduk. Alt yapılarını yeniden düzenledik. Pis su ve yağmur sularının giderlerini düzenledik ve aydınlatmalarını yaptık. Biz halkımıza yayalaştırma yapmadan önce tüm hizmetleri gerçekleştirdik" dedi.

"TARİHİ YARIMADADA YAYALAŞTIRMA DEVAM EDECEK"

Tarihi yarımadada yayalaştırmanın devam edeceğini sözlerine ekleyen Mustafa Demir, "Yayalaştırmayı adım adım yapıyoruz. Alt Laleli'de, Gedik Paşa ve çevresinde o tür çalışmalar var. Yakın zamanda Hocapaşa dediğimiz bölge Gülhane Parkı - Sirkeci tren istasyonun arkasında kalan bölge. İki ay içinde oranında yayalaştırmalarını gerçekleştireceğiz. Alt Laleli ve Gedikpaşa'nın da yayalaştırmalarını gerçekleştireceğiz.Bir hedefimiz var. Hedefimiz 29 Ekim 2013 'de Marmaray çalışacak. Marmaray'ın 2 tane istasyonu var. İStanbul'un her yerinden insanlar artık buraya metro ile ulaşabilecekler. O zaman daha yoğun olacak. İnsanların buralarda rahat dolaşabilmeleri için araç trafiğinden arındırmamız gerekiyordu. Hedefimiz 29 Ekim 2013'e kadar da bu açıdan burada dolaşabilmenin alt yapısını oluşturmuş olacağız" diye konuştu.

TRAFİĞE KAPATILAN CADDE VE SOKAK İSİMLERİ

Yayalaştırma projesi kapsamında, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren UKOME kararıyla, Üst Laleli bölgesinde Şehzadebaşı Caddesi, Ordu Caddesi ile Atatürk Bulvarı-Büyük Reşitpaşa Caddesi arasındaki cadde ve sokaklar yayalaştırıldı. İşte trafiğe kapatılan cadde ve sokak isimleri: Ahmet Selahattin, Ahmet Şuayip, Bukalı Dede, Çukur Çeşme, Defter Emini, Gümrük Emini, Harikazadeler, Kurultay, Mahvil, Mimarbaşı, Ömer Yılmaz, Reyhani Çıkmazı, Selimpaşa, Şirvanizade, Yeşil Tulumba ve Zeynep Kamil sokakları. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Yarımada Yayalaşamaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement