Tarihi Zeytin Ağaçlarının Taşınmasını Yerinde İncelediler - Son Dakika
Yerel

Tarihi Zeytin Ağaçlarının Taşınmasını Yerinde İncelediler

Tarihi Zeytin Ağaçlarının Taşınmasını Yerinde İncelediler

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yeşilbağcılar Mahallesi’nin eski yerleşim yerinde yer alan tarihi zeytin ağaçlarının sökülüp ilçe merkezine taşınması çalışmalarını yerinde inceledi.

08.12.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yeşilbağcılar Mahallesi'nin eski yerleşim yerinde yer alan tarihi zeytin ağaçlarının sökülüp ilçe merkezine taşınması çalışmalarını yerinde inceledi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, beraberinde Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Şubesi İşletme Müdürü Yüksel Akın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Hakkı Yüksel ve Yeşilbağcılar Mahallesi Muhtarı Meftar Tüzün'den oluşan heyet, Yatağan Belediyesi'nin hayata geçirdiği, tarihe tanıklık eden zeytin ağaçlarının korunması ve sergilenmesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Yeşilbağcılar Mahallesi'nin eski yerleşim yerinden sökülerek ilçe merkezindeki çeşitli park ve noktalara yerleştirilen ağaçların, belediyenin yürüttüğü çalışma kapsamında korunduğuna dikkati çeken Kaymakam Özkan, projeden dolayı başta Başkan Işık ve Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz'u kutladı. Tarihe sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Özkan, bölgede bulunan diğer yaşlı ağaçların da Yeşilbağcılar Mahallesi'nin çeşitli bölgelerine taşınarak sergilenmesi için talimat verdi.

Başkan Işık ise, kısa bir süre önce başlatılan çalışma kapsamında Muğla- Aydın karayolu Hacıyakası mevkiinde yapımı süren iki parka tarihi zeytin ağaçlarından yerleştirildiğini, bu ağaçların korunması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Özellikle zeytin ağaçlarının korunması ve sergilenmesi çalışmalarının vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığını belirten Işık, belediye olarak anlayışlarının, 'Tarihine sahip çıkan belediye' olduğunu vurguladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Zeytin Ağaçlarının Taşınmasını Yerinde İncelediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement