"Tarihini İyi Bilmeyen Milletlerin Geleceği Karanlık Olur" - Son Dakika
Güncel

"Tarihini İyi Bilmeyen Milletlerin Geleceği Karanlık Olur"

Yeşilyurt Belediyesi, 103 yıl önce büyük kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale'deki şehitlikler ve tarihi mekânların yakından tanınması adına üç yıldır aralıksız sürdürdüğü "Malatya Yeşilyurt'tan Çanakkale'ye" adı altındaki gezi programları kapsamında bu yıl 1.500 kişiyi Çanakkale'ye götürecek.

28.04.2018 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk kafile dualarla uğurlandı.

1.500 KİŞİ 37 AYRI KAFİLEYLE TARİHİ KENTİMİZİ ZİYARET EDECEK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın talimatıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda bu yıl 37 ayrı kafile halinde Çanakkale'ye gidecek olan 1.500 kişi, Çanakkale'deki tarihi mekânları gezecekler. Gezinin bütün yol, konaklama ve rehber masrafları Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.

Geziye katılanlar, rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Koca Seyit, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü ve Müzesi, Ezineli Yahya Çavuş, Anzak Köyü, Albayrak Sırtı, Kanlısırt, Kırmızısırt, Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Bigalı Köyü Atatürk Evi gibi tarihi atmosfere sahip yerleri ziyaret edecek.

UĞURLAMA TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleşen uğurlama törenine; Vali Ali Kaban, İlçe Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

"AMACIMIZ: ÇANAKKALE RUHUNUN YERİNDE HİSSEDİLMESİ"

Kafilede yer alanlara 'hâyırlı' yolculuklar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağı, o heyecanı ve ruhu yerinde yaşamanın daha doğru olacağı kanaatinden yola çıkarak geleneksel hale getirdiğimiz 'Malatya Yeşilyurt'tan Çanakkale'ye gezi programımız kapsamında bu yıl 1.500 vatandaşımızı Çanakkale'ye inceleme gezisine götüreceğiz. Bu yıl Çanakkale gezisine katılacak olanların büyük bir çoğunluğu ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşurken, üniversite öğrencilerine, Şehit ve Gazi Aile Dernekleri başta olmak üzere vakıf, dernek ve meslek örgütlerimize de otobüsler tahsis edeceğiz. Ziyaretçilerimiz ilk olarak Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu Bursa'daki tarihi mekânları da gezecekler ardından Çanakkale'ye geçecekler, bir gecelik dört yıldızlı otelde konaklamadan sonra ertesi gün Çanakkale gezisinden sonra akşamda Malatya'ya geri dönecekler. Üç yılsonunda toplamda 3 bin 100 vatandaşımızı Çanakkale ziyareti yapmış olacaklar" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA TARİHİMİZİ ÇOK İYİ ANLATALIM VE TANITALIM"

Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Projemizdeki temel gayemiz; Çanakkale destanın yazıldığı yerleri herkesin görmesi ve o havayı teneffüs etmesidir. Eşsiz kahramanlık destanın yazıldığı Çanakkale'nin özellikle çocuklarımıza çok iyi anlatılması ve aktarılması gerekmektedir. Hemşerimiz Rahmetli Turgut Özal döneminde Japonya'ya giden Milli Eğitim Yetkililerini ağırlayan Japonlar çocuklarını ilk olarak Hiroşima ve Nagazakiye götürdüklerini ve 1945 yılında Amerika tarafından atılan atom bombasının yerini gezdirdiklerini, Amerika'nın neler yaptığını gösterdiklerini ifade ediyorlar, Japonlar çok çalışmak gerektiğine inanırlar. Milli Eğitim'den giden dönemin yetkilileri de " Bizim Hiroşimamız yok ki, biz ne yapabiliriz?" şeklinde düşüncelerini paylaşmaları üzerine Japon yetkili "Sizin Çanakkale'niz var ki ne Hiroşima ne de Nagazakiye benzer, siz çocuklarınızı eğer Çanakkale'ye götürür, Çanakkale ruhuyla yaşar, okur, hayatını bu ruhla devam ettirse çok daha idealist, milli ve manevi ruha sahip bir nesil yetiştirirsiniz" diyerek tarihi bir cevap vermiştir. Ülke olarak en zayıf ve güçsüz olduğumuz dönemde o gün ecdadımız, kahraman Mehmetçiklerimiz canlarını feda ederek Çanakkale geçilmez diyerek bütün güçlü dünya devletlerine karşı eşsiz bir destan yazmışlardır. Onurlu ve asil bir ecdadın torunları olarak Çanakkale ruhunu, o sarsılmaz iman gücünü iç dünyamızda ve hayatımızda bilfiil yaşayarak, hissederek bu duygularla hareket etmeliyiz. Çocuklarımızın özellikle bu gezi ve inceleme programından e güzel şekilde istifade edeceklerine inanıyorum. Tüm yolcularımıza kazasız belasız bir şekilde gidip gelmelerini temenni ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Başkan Yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize, personellerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, çocuklarını bize emanet eden anne ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN TOPLUMLARIN GELECEĞİ OLMAZ"

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal faaliyetlerini takdir ettiklerini ifade eden Vali Ali Kaban ise, "Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat önderliğinde Yeşilyurt ilçesinde hayata geçen sosyal, kültürel ve eğitim projeleri takdire şayandır. Sadece Çanakkale gezisi programı değil diğer alanlarda da çok güzel hizmetler sunmaya devam ediliyor. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceği olma ihtimali çok zayıftır, belki gelecekleri olur ama o zamanda başkalarının geleceğini yaşamak durumunda kalıyorlar. Oysa ki biz kendi geçmişimiz bilirsek kendimize ait bir geleceğimizde olur. 'Malatya Yeşilyurt'tan Çanakkale'ye" isimli gezi programını organize eden başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenleri canı gönülden tebrik ederim" dedi.

Vali Ali Kaban ile protokol üyeleri, uğurlama törenine katılanlarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Çanakkale'ye gidecek olan bütün ziyaretçilere Yeşilyurt Belediyesi tarafından 'Çanakkale Mahşeri' isimli kitap hediye edildi.

"HEYECANLIYIZ VE DUYGULUYUZ"

Ülke, vatan ve bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan atalarımızın yedi düvele karşı iman gücü ve sarsılmaz vatan sevdasıyla kazandıkları kara ve deniz zaferlerinin yaşandığı Çanakkale'ye gitmek için yola çıkan öğrenciler ve vatandaşlar, dünyada eşi benzeri görülmemiş destanın yazıldığı tarihi mekânları görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ve şimdiden duygulandıklarını ifade etti.

DUALAR VE ÇANAKKALE TÜRKÜLERİYLE UĞURLANDILAR

Geziye katılan ilk kafilede yer alan vatandaşlar, okunan dualar ve Çanakkale türküleriyle Malatya'dan uğurlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tarihini İyi Bilmeyen Milletlerin Geleceği Karanlık Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement