Tarık El-Haşimi'den Yeni Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Tarık El-Haşimi'den Yeni Açıklamalar

Tarık El-Haşimi\'den Yeni Açıklamalar

Hakkında tutuklama emri çıkan ve Yerel Kürt Yönetimine sığınan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türkmeneli Televizyonuna özel ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

01.01.2012 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkında tutuklama emri çıkan ve Yerel Kürt Yönetimine sığınan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türkmeneli Televizyonuna özel ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mahkemenin Kerkük'te yapılmasını isteyen Haşimi, Irak için de karamsar bir tablo çizdi.

Türkmeneli Televizyonu genel müdürü Yalman Haceroğlu'nun Arapça olarak sunduğu "Hadis El Saa" programına Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık El Haşimi konuk edildi. Haşimi korumaları tarafından yapılan itirafların ve delillerin geçmiş yıllara dayalı olduğunu ifade ederek, "İtirafta bulunanlar o zaman benim koruma ekibimde değildi" şeklinde savunma yaptı.

Tarık El Haşimi yeni yılda Başbakan Nuri Maliki'ye karşı bir darbe girişiminde bulunacağı yönündeki iddiaların bedelini bu şekilde ödediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, yardımcısına karşı yapılan bu suçlamalar karşısında şaşkın olduğunu belirtten Haşimi, Maliki'nin olayın basın yoluyla duyurulmayacağına dair Talabani'ye verdiği sözünü tutmadığını belirtti.

"Irak'ı korkunç bir gelecek bekliyor" diyen El Haşimi, siyasi krizin devam etmesi halinde ülkede istenmeyen olayların yaşanabileceğini söyledi. Cumhurbaşkan yardımcısı Tarık El Haşimi mahkemenin Kerkük'te yapılmasına dair teklif aldığını ve bunu kabul ettiğini açıkladı. Haşimi mahkemenin Kerkük'te yapılmasına dair yüksek yargı meclisinin yanıtını beklediklerini ve kendisini savunma hazır olduğunu belirtti.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarık El-Haşimi'den Yeni Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement