Tarım Aletlerine Fosforlu Bant Konuluyor - Son Dakika
Yerel

Tarım Aletlerine Fosforlu Bant Konuluyor

Tarım Aletlerine Fosforlu Bant Konuluyor

Ödemiş Sanayi Sitesi'nde örnek bir uygulamaya geçilerek, üretilen tüm tarım aletlerine reflektör veya fosforlu bant konuluyor.

26.06.2013 09:31  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım aletleri alanında farklı markalarıyla Türkiye'nin birçok bölgesinde tercih edilen Ödemiş Sanayi Sitesi'nde örnek bir uygulamaya geçilerek, üretilen tüm tarım aletlerine reflektör veya fosforlu bant konuluyor.

Gece şartlarında yapılan yolculuklardan traktörlere bağlı olan tarım aletlerinin daha kolay fark edilmesini ve buna göre sürücülerin tedbir almasını sağlayacak reflektörlerle ilgili ilk uygulama Ödemiş Sanayi Sitesi'ndeki Candemir Tarım Makineleri'nde yapıldı.

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanı Erol Nokta, "Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası olarak bölgemizdeki trafik kazalarının azalması ve önlenmesi adına böyle bir uygulama başlattık. Bununla ilgili 20 Haziran'dan itibaren tüm üretilen tarım makinelerinin arkasına reflektör ya da fosforlu bant takma zorunluluğu getirdik. İlk olarak da sanayi esnafımızın bilinen ismi Candemir Tarım Makineleri sahibi Gürbüz Candemir bu uygulamayı başlattı. Bundan sonra Ödemiş Sanayisinde üretilen tüm tarım makineleri reflektörlü ve fosforlu olarak trafiğe çıkacak ve üreticilere hizmet verecek" dedi.

Candemir Tarım Makineleri işletme sahibi Gürbüz Candemir de, şunları ifade etti: "Patates ekme, sökme, mısır ekme, çapa, taş toplama, gübre makineleri ve diğer benzeri makineler traktörün arkasında iken traktörün arkadaki lambalarını kapatıyor. Traktörler fark edilemiyor. Bu da trafikte kazaya sebebiyet verebiliyor. Erol Başkanımızın teşviki ile makinelerin arkasına reflektör ya da fosforlu bant takılmasının zorunlu hale gelmesi çok önemli. Reflektörler düşüp kırılabiliyor bu nedenle fosforlu bant makinelerimizde daha kullanışlı. Tozlu, kumlu dahi olsa fosforlu bantlarımız görevini yapıyor. Aynı zamanda yapıştırılan zemine göre mavi, kırmız ve beyaz renkli fosforlu bantlarımız trafikte can kurtaracak."

Ödemiş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu ise, konuyla ilgili olarak, "Tarıma dayalı ilçemizin trafiğinde çok sayıda arkası makineli traktör mevcut. Bu makinelerin arkasında reflektör ya da fosforlu bant olduğu sürece trafik kazalarının önüne geçilecek, acı yaşanmayacaktır. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası'nın ve Tarım aletleri üreten firmaların yaptığı bu çalışmaya destek veriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Aletlerine Fosforlu Bant Konuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement