Tarım işçileri sabah saat 5'te "1 Ekmek 1 Çorba' ile ısınıyor - Son Dakika
Güncel

Tarım işçileri sabah saat 5'te "1 Ekmek 1 Çorba' ile ısınıyor

Tarım işçileri sabah saat 5\'te "1 Ekmek 1 Çorba\' ile ısınıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sabahın çok erken saatlerinden yataklarından kalkarak iş başı yapmak için yola düşen tarım işçilerinin içini çorbayla ısıtıyor.

26.11.2020 10:57  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sabahın çok erken saatlerinden yataklarından kalkarak iş başı yapmak için yola düşen tarım işçilerinin içini çorbayla ısıtıyor. "1 Ekmek 1 Çorba' projesi çerçevesinde, Tarsus'ta sabah saat 05.00'te tarlalarda çalışmak için servislere binen tarım işçilerine ekmek ve çorba dağıtılıyor. Soğuk havada içleri ısıtan çorbadan fabrika işçileri ve Tarsus Yaş Sebze Meyve Halinde çalışan esnaf da faydalanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin '1 Ekmek 1 Çorba' projesi, 6 ilçede 28 noktada vatandaşlara ulaştırılıyor. Sıcak çorbalar önümüzdeki günlerde 13 ilçenin tamamında vatandaşlara dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesinde usta aşçılar tarafından hijyenik koşullarda hazırlanan mercimek çorbası, yemek dağıtım araçlarına yerleştiriliyor ve belirlenen programa göre her gün farklı noktalarda sabah 07.00-09.00 saatleri arasında dağıtılıyor.

Sabah 5'te emekçilere ulaştırılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in öncülüğünde gerçekleştirilen '1 Ekmek 1 Çorba' projesi kapsamında tarım işçileri de unutulmuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Tarsus'ta her hafta salı günü havanın daha aydınlanmadığı saat 05.00'te Gazipaşa Bulvarı üzerinde işe gitmek için servis bekleyen veya servislerle bölgeden geçen tarım işçilerine sıcak çorba dağıtımı yapılıyor.

Soğuk havada içleri ısıtan çorbadan bölgeden geçen fabrika işçileri de faydalanırken, aynı gün Büyükşehir ekipleri Tarsus Yaş Sebze Meyve Hal Kompleksi içinde yer alan esnafa da sıcak çorba dağıtımı yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sayfası mersin.bel.tr'de de duyurulan çorba dağıtım noktaları arasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri de yer alıyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarım işçileri sabah saat 5'te '1 Ekmek 1 Çorba' ile ısınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement