Tarım Ve Hayvancılıkta Hedef Avrupa - Son Dakika
Güncel

Tarım Ve Hayvancılıkta Hedef Avrupa

BDKKYB'nin genel kurulu, Çalışkan Balo Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da katıldı.

20.04.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin(BDKKYB) genel kuruluna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı tarım ve hayvancılık ürünlerinde Avrupa'nın ilk tercihi haline getirmek için tüm imkanları seferber ettiklerini açıkladı.

"Niye Hollanda Avrupa'yı beslesin?"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, koyun ve keçi üreticilerine yönelik konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalara değindi. Son yerel seçimlerle birlikte yürürlüğe giren Bütünşehir yasasıyla 17 ilçenin tamamında büyük bir değişim, dönüşüm ve gelişim atağı başlattıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu ataklardan en önemlisinin tarım ve hayvancılık olduğunu kaydetti. Üretimi ve kazancı artırmak, kaliteyi yükselterek dünya pazarlarında daha rahat yer bulabilmek için tüm dünyayı taradıklarını, başarılı örnekleri bir bir incelediklerini belirten Başkan Altepe, Bursa'yı tarım ve hayvancılık ürünlerinde Avrupa'nın ilk tercihi yapmak için imkanların bütünüyle seferber edildiğini söyledi. Yerel seçimlerin hemen ardından Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'nı kurduklarını, Bursa Tarım AŞ'yi faaliyete aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "'En kısa zamanda daha fazla kar nasıl sağlarız, kaliteyi nasıl artırırız' diye yoğun çaba sarf ediyoruz. Bizim için önemli olan gelirlerinizin artmasıdır. Ki çocuklarınız da bu yolda ilerlesin, aynı işi yapsın, çiftlikler kursun. Niye Hollanda Avrupa'yı beslesin? Türkiye beslesin! Biz de Avrupalıyız. İnşallah bunu başaracağız. Onun için çalışıyoruz" dedi.

"İyi ya da kötü günde yanınızdayız"

İyi ve kötü günde üreticinin yanında olduklarını, şehirde ne varsa kırsal bölgelerde de onun olmasını istediklerini, hedefe ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Altepe, "Bizler her alanda Bursa'nın gelişmesini istiyoruz. Bu şehrin her bir bölgesi, her alan bizi ilgilendiriyor. İlgilenmediğimiz konu yok. Sahillerden tutun, Uludağ ve sanayiye kadar her alanda varız. Şehrimizin gelişmesi, kazanması ve dünya kenti olması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Aynı şey tarım ve hayvancılık için de geçerli. Bu alanda da gelişmek, çiftçi ve köylünün üretimine, kazanmasına destek sağlamak için kafa yoruyoruz. Sosyal dengenin kurulmasını, şehirde ne varsa kırsal bölgelerde de onun olmasını istiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise, koyun ve keçi üreticileri arasındaki birlik ve beraberliğin örnek olmasını diledi.

BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran da verdiği desteklerler ve gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarım Ve Hayvancılıkta Hedef Avrupa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement