Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Çalışmaları

Genç Hayat Vakfı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca desteklenen "Çocuk işçiliğinin önlenmesi ve istihdama ilişkin iyi uygulamaların sürdürülmesi" pilot projesi kapsamında Nusaybin'de toplantı yapıldı.

15.02.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Hayat Vakfı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca desteklenen "Çocuk işçiliğinin önlenmesi ve istihdama ilişkin iyi uygulamaların sürdürülmesi" pilot projesi kapsamında Nusaybin'de toplantı yapıldı.

Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarımda çalıştırılan çocuk işçilere yönelik çalışma yürüttüklerini belirtti.

Düzce'nin Akçakoca ilçesine giden Nusaybinli tarım işçilerinin aileleriyle çalışmaya başlayacaklarını anlatan Gülderer, "Genç Hayat Vakfı olarak donanımlarıyla mevsimlik tarım göçünün en yoğun yaşandığı illerden olan ve yoğun göç veren Mardin merkez ve Nusaybin ilçesinde ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyonu sağlamak ve yerinde inceleme yapmak üzere saha çalışmaları gerçekleştireceğiz." dedi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal ise, sürecin tarafı olma potansiyeli olan herkesin bir masa etrafından bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Projeye paydaş olabileceklerine işarete eden Baysal, "Hem konu başlığı içerisinde konunun başlığı olan kesime bir faydamız olur hem de önümüzdeki süreç içerisinde kurumsal birliktelik sağlayarak projenin saç ayakları oturarak bir plan doğrultusunda daha istikrarlı ve düzenli yürümesi için katkıda bulunuruz diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da, mevsimlik çocuk işçiliğin Türkiye'nin önemli sorunlarından birisi olduğunu kaydetti.

Sorunu yerinde çözmenin önemine dikkat çeken Gülçubuk, şunları kaydetti:

"TÜİK verilerine göre 980 bin civarında çocuk işçi var. Bunların 480 bini tarım işçisi olarak çalışıyor. Biz bu rakamların biraz daha fazla olduğunu düşünüyor. Mevsimlik işçilik eğitimlerinden günlük yaşamlarına kadar en çok çocukları etkiliyor."

Genç Hayat Vakfı Çocuk İşçiliğini Önleme Programı yöneticisi Ozan Çetin, programın Nusaybin ayağında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement