Tarkan Serbest: "Lucescu Bize Güveniyor" - Son Dakika
Spor

Tarkan Serbest: "Lucescu Bize Güveniyor"

(Özel) Tarkan Serbest: "Lucescu bize güveniyor""Hedefim hep büyük yerlerde olmak""Mustafa Denizli büyük bir hoca""Kemal hoca transfer olmamı çok istedi""Yeni bir seri yakalamak istiyoruz""Süper Lig'e alıştım""Hedefim 2018'de Milli Takım'da olmaktı""Denizli ile birlikte daha hücuma...

18.10.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Özel) Tarkan Serbest: "Lucescu bize güveniyor"

"Hedefim hep büyük yerlerde olmak"

"Mustafa Denizli büyük bir hoca"

"Kemal hoca transfer olmamı çok istedi"

"Yeni bir seri yakalamak istiyoruz"

"Süper Lig'e alıştım"

"Hedefim 2018'de Milli Takım'da olmaktı"

"Denizli ile birlikte daha hücuma dönük oynuyorum"

"Mehmet Topal ve Okay Yokuşlu'yu beğeniyorum"

Olgucan KALKAN - Ata SELÇUK/ İSTANBUL,(DHA)

Tarkan Serbest, "Geçen sezonun devre arasında büyük takımlarla görüşmeler oldu. Ancak net bir teklif yoktu. Hedefim hep büyük yerlerde olmak. Benim kendi seçimim Kasımpaşa'dan yanaydı. Çünkü söylediğim gibi, burası büyük bir aile" dedi.

Kasımpaşa'nın sezon başında Avusturya Wien'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Tarkan Serbest, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Kariyerinde ilk kez Avusturya dışına çıktığını ifade eden Tarkan, "14 sene boyunca Avusturya'nın Wien takımında forma giydim. Yeni bir ülke, yeni bir lig görmek istedim. O yüzden de Kasımpaşa'ya transfer oldum. Menajerimle beraber iyice konuştuk bu konuyu ve buraya geldim. Çok mutluyum" diye konuştu.

Süper Lig'de forma giydiği ilk karşılaşmada golle tanışan ve takımının Çaykur Rize deplasmanından 3 puanla dönmesine katkı sağlayan milli futbolcu, "Benim için lige iyi başlamak çok önemliydi. Oyuna son 20-25 dakika girdim. 2-0 gerideydik. Son 20-25 dakikada takım olarak iyi bir mücadele ortaya koyduk. 3 puanı aldık. Sonrasında da 4 maçlık bir seri yakaladık" ifadelerini kullandı.

"MUSTAFA DENİZLİ BÜYÜK BİR HOCA"

Takımdaki teknik direktör değişikliğini yorumlayan 24 yaşındaki futbolcu, "Her hocanın kendi sistemi var. Kafasında antrenmanlar olsun, maç sistemi olsun. Mustafa Denizli'yi tabii herkes tanıyor. Türkiye'de büyük bir hoca. Şampiyonlar Ligi'nde de yer aldı, bunun yanında Milli takımda da çalıştı. Dediğim gibi iki hocanın da farklı sistemleri var. Kemal hoca Kasımpaşa'ya transfer olmamı çok istemişti. Onun da çok büyük bir katkısı var tabii" şeklinde konuştu.

"YENİ BİR SERİ YAKALAMAK İSTİYORUZ"

Ligin ilk 4 haftasında yakaladıkları seriyi tekrardan elde etmek istediklerini belirten Tarkan, "Kasımpaşa ailesi çok büyük bir aile, herkesi çok seviyorum ve herkes çok cana yakın. İlk haftalarda 4'te 4 yaptık ama sonra 3 hafta arka arkaya mağlup olduk. Ancak yine de moralimizi hiç bozmadık. Devamlı çalıştık. Göztepe maçı bizim için çok önemliydi. Yeni teknik direktörümüz 4 gün öncesinde geldi ve 3 puanla başladı. İnşallah yine bir seri yapabiliriz" diye konuştu.

"HEDEFİM HEP BÜYÜK YERLERDE OLMAK"

Kasımpaşa'da kiralık olarak forma giydiğini ancak satın alma opsiyonunun bulunduğunu söyleyen Tarkan Serbest, "Hedefim hep büyük yerlerde olmak. Bakalım bu sene sonunda neler olacak. Satın alam opsiyonu var Kasımpaşa'da. Onu kullanırlarsa benim için çok iyi olur. Önce bir sezon sonu gelsin, devamına sonra bakarız. Geçen sezonun devre arasında büyük takımlarla görüşmeler oldu. Ancak net bir teklif yoktu. Menajerimle konuşmalar oldu. Benim kendi seçimim Kasımpaşa'dan yanaydı. Çünkü söylediğim gibi, burası büyük bir aile. Bana daha sıcak geldi ve Kasımpaşa'yı seçtim" diye konuştu.

"SÜPER LİG'E ALIŞTIM"

Süper Lig'in Avusturya Ligi'ne kıyasla daha sert ve atak olduğuna vurgu yapan 24 yaşındaki oyuncu, "Süper Lig, sert ve atak. Avusturya'da çok ileri-geri atakları olmaz. Bu yüzden değişiklik yaşadım tabii ama sanırım kendimi iyi geliştirdim. Süper Lig'e alıştım, oturdum" ifadelerine yer verdi.

"HEDEFİM 2018'DE MİLLİ TAKIM'DA OLMAKTI"

Sosyal medya hesabında 2015 yılında bir fotoğraf paylaşarak 2018'de milli takım hedefi olduğunu belirten Serbest, "2015'te arkadaşımla birlikte fitnessa gitmiştik. Bir fotoğraf çekilip altına 2018 yazarak Türk bayrağı da eklemiştik. O zamanlar 2018 yılını Milli takım için hedef olarak göstermiştim. 3 sene sonra da bu sene ilk kez milli takıma seçildim" dedi.

"LUCESCU BİZE GÜVENİYOR"

Milli Takım'ın zor bir süreçten geçtiğini ancak Lucescu'nun kendilerine güvendiğini belirten Tarkan Serbest, "Takımımız çok genç. Lucescu bize güveniyor. Genç bir takım. Şu an milli takımda zor bir dönem geçiyoruz. Uluslar Ligi'nde zaten gruptan çıkamayız ama düşme olasılığımız da var. Son İsveç maçına kaldı. Kazanarak grupta kalmak istiyoruz. Lucescu, milli takımdaki herkesle tek tek konuşuyor. Hafta içi beni arıyor, diğer oyuncuları arıyor. Fitness durumumuzu, sağlığımızı soruyor. İleride hedef tabii ki Avrupa şampiyonası. Genç bir takım olduğumuz için biraz zor olabilir tabii ama hedefleri hep yüksek tutmamız lazım. Takıma güveniyoruz, hocamız da güveniyor. Başarmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"DENİZLİ İLE BİRLİKTE DAHA HÜCUMA DÖNÜK OYNUYORUM"

Mustafa Denizli'nin takımın başına gelmesiyle birlikte daha hücuma dönük görev yaptığını söyleyen Tarkan Serbest, "Mustafa hocayla birlikte daha ileride oynuyorum, 8 numara gibi Pavelka ile birlikte. Biraz daha hücuma katılıp, yardım edebilirim. Kanatlardan gelen kafa toplarına veya kornerlerde falan, kendimi biraz daha geliştirebilirim. Normalde benim pozisyonum ön libero ve kendimi o pozisyonda daha iyi hissediyorum. Ama hoca beni nerede oynatırsa, orada kendimi göstermek istiyorum. Antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun hep kendimi göstermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"MEHMET TOPAL VE OKAY YOKUŞLU'YU BEĞENİYORUM"

Kendi bölgesinde beğendiği oyuncuları söyleyen milli oyuncu, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Mehmet Topal olsun, Okay Yokuşlu olsun onları çok beğeniyorum. Yurt dışında Raul Meireles'in futbol tarzını, stilini çok beğeniyordum. Bir de Barcelona'da Sergio Busquets'i çok beğeniyorum."

Tarkan Serbest: "Lucescu Bize Güveniyor"
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Tarkan Serbest: 'Lucescu Bize Güveniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Advertisement