Tarla Silo ve Randevulu Sistem Uygulamasında Kayseri Şeker'in Başarısı - Son Dakika
Yerel

Tarla Silo ve Randevulu Sistem Uygulamasında Kayseri Şeker'in Başarısı

Tarla Silo ve Randevulu Sistem Uygulamasında Kayseri Şeker\'in Başarısı

Kayseri Şeker tarafından başlatılan pancar ürününün randevulu şekilde sökümünün yapılarak fabrikaya belirlenen tarihte tesliminin yapılması uygulamasında çiftçi eğitimlerinin büyük katkısı olduğu belirtildi.

30.10.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker tarafından başlatılan pancar ürününün randevulu şekilde sökümünün yapılarak fabrikaya belirlenen tarihte tesliminin yapılması uygulamasında çiftçi eğitimlerinin büyük katkısı olduğu belirtildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üye Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ve diğer yöneticilerin pancar tarlalarında başarılı şekilde uygulanmakta olan tarla siloları yerinde inceleyerek çiftçilere desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Kayseri Şeker yöneticilerinin tarla siloları ziyaretinde tarlasında pancar silosu yapan Bektaşlı köyü pancar ekicisi Barış Kumaş, "Kayseri Şeker tarafından dönem, dönem seminerler veriliyor. Bu seminerlerin bize gübre ve ekim konularında çok faydası oluyor. Mümkün olduğu kadar seminerlere de katılmaya çalışıyoruz. Daha önce randevu alıyoruz mümkün olduğu kadar yakın tarihte sökmeye başlıyoruz. Yani kantarlarda binlerce ton pancara bir şey olmuyorsa, siloda da bir şey olmaz diye düşünerek tarlamızda pancar ürünümüzün silo halinde bekletiyor ve randevu günü gelince sevk ediyoruz" dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Randevulu pancar sökümü ve nakliyesi uygulamasında Çiftçi eğitimlerinin önemine değinerek, eğitimler gerçekten çiftçimiz üzerinde bir etki bırakıyor. Çiftçimiz yavaş yavaş gereği neyse onu yerine getirmeye başladı. Bunun sonucunda hem fabrika hem de çiftçimiz kazanacak. Çünkü pancarımızın korunması lazım, pancarın içindeki şeker oranının yok olmaması lazım. Bu da böyle düzenli ve planlı çalışmaktan geçiyor. Ben bu duyarlılığı bu anlayışı gösteren çiftçilerimize gerçekten teşekkür ediyorum. Bu şekilde devam ettiği sürece bizim Avrupa'yı da geçeceğimize inanıyorum. Çiftçimizi böyle güzellikler içerisinde çalışırken görünce, bu konudaki ümidim daha fazla artıyor. Bizde her türlü gayreti gösteriyoruz istiyoruz ki daha fazla kazansınlar, yüzleri gülsün. Onların gülmesi bizim için en büyük ödüldür" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarla Silo ve Randevulu Sistem Uygulamasında Kayseri Şeker'in Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement