Tarlada Yetiştirdikleri Sebzelere 6'ncı Kez Zarar Verildi - Son Dakika
Güncel

Tarlada Yetiştirdikleri Sebzelere 6'ncı Kez Zarar Verildi

Tarlada Yetiştirdikleri Sebzelere 6\'ncı Kez Zarar Verildi

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yaşayan bir çift, kiralık tarlada yaptıkları sebze üretimine altıncı kez kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verilmesine tepki gösterdi.

01.09.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yaşayan bir çift, kiralık tarlada yaptıkları sebze üretimine altıncı kez kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verilmesine tepki gösterdi. Olayı kimin yaptığının belirlenmesi için jandarma çalışma başlatırken; kimseyle bir sorunu olmadığını kaydeden aile suçlunun yakalanmasını istedi.

Talat Akbaş (50) ve Elif Akbaş (47) çifti, bu yıl kiraladıkları tarlaya dört kez patlıcan ve bir kez domates dikti. Her seferinde fidanlara bilinmeyen kişilerce zarar verildi. Bu kez sonbahar için aile altıncı kez karnıbahar dikti. Ancak karnıbaharın da sonu aynı oldu. 40 dönümlük tarlalarına gelen çift fidanların sökülüp, kırıldığını köklendiğini görünce jandarmaya başvurdu. Çalışma başlatan jandarma, fidanlara kimin zarar verdiğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

"BUNU YAPAN YARIN BENİM CANIMA DA GASP EDER"

Elif Akbaş, "Biz geçimimizi kiraladığımız tarlalardan sağlıyoruz. Çektiğimiz çileyi de herkes görüyor. Elin tarlası burası. Burada yetiştirdiğimiz ürünleri pazarda satarak geçimizi sağlıyoruz. Bu tarlada 2 bin tane fidanımız vardı. Daha önce 40 dönüm arazide ektiğimiz patlıcan ve domateslerimizi kestiler. Sera yaptık, seranın naylonlarını bile kestiler. Akla mantığa sığacak bir durum değil. Halen şoktayım. Kimlerin yaptığını anlayamadım. Kimin yaptığı belli değil. Şüphelendiğimiz birileri de yok. Çoğu zaman çoluk çocuk burada yatıyoruz. Bu yıl içinde zarar 20 bin lirayı geçti. Bunu yapan yarın benim canıma da kasteder. Yapanların bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

"BU NASIL VİCDANSIZLIK ANLAYAMADIM"

Kimseyle herhangi bir düşmanlığının olmadığını söyleyen Talat Akbaş, "Kim ve kimler yaptı bilmiyoruz. Benim kimseye karşı bir düşmanlığım yok. Yaşadığım yeri çok seven uysal bir kişiyim. Tarlamızı suladığımız naylonları bile kesmişler. Bu nasıl vicdansızlık anlayamadım" diye konuştu.

"KIZ BAŞIMA OVADA YATTIM"

Hem üniversite okuyan hem de yaz tatillerinde ailelerine yardım eden çiftin kızları Gamze ve Gözde Akbaş da, "Verilen zararı neden yaparlar anlamış değilim. Kız başımıza ovada fidanlara zarar gelmesin diye dört aydan beri ovada geceliyoruz. Yazık değil mi bize" diyerek dert yandı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarlada Yetiştirdikleri Sebzelere 6'ncı Kez Zarar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement