Tarlasında bulduğu taşın 'göktaşı' olduğunu öğrenince hemen satışa çıkardı - Son Dakika
Ekonomi

Tarlasında bulduğu taşın 'göktaşı' olduğunu öğrenince hemen satışa çıkardı

Giresun'da yaşayan bir vatandaş tarlasında bulduğu taşın değişik olduğunu görünce incelemeye gönderdi. İnceleme sonucunda göktaşı olduğuna dair rapor aldığını öne süren vatandaş, değerini verene taşı satmak istiyor.

03.03.2021 14:25  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde atmosfere giren ve ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteorun Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Giresun başta olmak üzere bir çok ilden görüntülenmesinin ardından Giresun'un Çamoluk ilçesinde bir vatandaş tarlasında göktaşı bulduğunu iddia etti. Giresun'un Çamoluk ilçesinde ikamet eden Ramis Güven (60) isimli vatandaş, tarlasında bulduğu ve göktaşı olduğunu iddia ettiği taşlar için bugünlerde müşteri bekliyor.

GÖKTAŞI OLDUĞUNA DAİR RAPOR ALDI

İlçenin Yenice Köyü'nde Ramis Güven, uzun zamandır gitmediği tarlasına bakmaya gittiğinde daha önce hiç görmediği değişik taşların olduğunu fark etti. Topladığı taşları özel bir araştırma laboratuvarına gönderen Güven, yapılan analizlerle göktaşı olduğu raporunu aldı ve şimdi ise müşterileri beklediğini söyledi.

Tarlasında bulduğu taşın 'göktaşı' olduğunu öğrenince hemen satışa çıkardı

"İLGİLENENLER ALIP İNCELETEBİLİR"

Göktaşı olduğundan şüphe duymadığını ifade eden Güven, "Bir süredir nadasa bıraktığımız tarlamıza gittiğimde daha önce hiç görmediğim taşlar olduğunu fark ettim. İncelediğimde siyah, parlak renkte, altınsı renklerde taşlar gördüm. Bunları toplayarak eve geldim. Daha sonra tanıdıklar aracılığıyla İstanbul'da özel bir laboratuvara inceletmeye gönderdik. Gelen rapora göre de Göktaş'ı olduğuna dair bir sonuca ulaştık. Yine de ilgilenmek isteyenler alıp inceletebilirler. Normal taşlardan ve demirden daha ağır bir madde. Kimisi altınsı renkte, kimisi siyah renkte. Daha önce bu civarda böyle bir taş görülmemiştir. Belki de geçtiğimiz günlerde bölgemize düşen göktaşları vardı onlardan birisi de olabilir. Bildiğimiz kadarıyla çok ciddi fiyatlara satılıyormuş. Bizde değerini verene bu taşları satmak istiyoruz. İlgilenenlere duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde ise atmosfere giren ve ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Giresun başta olmak üzere bir çok ilde kameralar tarafından görüntülenmişti.

Tarlasında bulduğu taşın 'göktaşı' olduğunu öğrenince hemen satışa çıkardı
Tarlasında bulduğu taşın \'göktaşı\' olduğunu öğrenince hemen satışa çıkardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tarlasında bulduğu taşın 'göktaşı' olduğunu öğrenince hemen satışa çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • aa: 100 tl vereyım 27 7 Yanıtla hasan: gramını alamazsın o paraya 4 1
  • obey: tek derdiniz para. hiç bilim adına bağış yapayım diyen yok. hep nemalanma peşindesiniz. 7 den 70 e 19 14 Yanıtla
  • Benim Güzel Köylüm: Amcama Bak Hele Sen .... MArs Taşı Diyosunda, MArs dan Uzaylı Kardeşlerimiz tuttular Senin Bahçene Atmışlardır Öylemi şimdi :) Benim Güzel Köylüm. 9 7 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement