Tarlasının Girişine Öyle Bir Tabela Diktirdi Ki; Gören Okumadan Geçemiyor - Son Dakika
Güncel

Tarlasının Girişine Öyle Bir Tabela Diktirdi Ki; Gören Okumadan Geçemiyor

Aydın'da hafta sonlarını memleketi Karpuzlu'da geçiren Süleyman Algün isimli vatandaş, "dünya malı için kavga edenler" için bir tabela diktirdi. Tabelaya "Dünya Sultan Süleyman'a kalmamış size de kalmaz." yazdıran Algün amacının kimsenin dünya malı için kavga etmemesi olduğunu söyledi.

14.12.2018 09:59  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da marangozluk yapan ve hafta sonlarını memleketi Karpuzlu'da geçiren Süleyman Algün, 'dünya malı için kavga edip iki karış toprak için birbirlerini kıran insanlara' mesaj vermek için tarlasının girişine ilginç bir tabela diktirdi. Tabelaya da bir asırdan fazla yaşadıktan sonra hayatını kaybeden tarlanın kendisinden önceki sahibi ninesinin büyükçe bir fotoğrafını işleten Algün, tabela ile bölgedeki insanlara mesaj vermeye çalışıyor.

"İNSANLARIN DÜNYA MALINA ÇOK TAMAH ETTİKLERİNİ GÖRDÜM"

İlkokulu bitirdikten sonra marangoz çırağı olarak işe başladığını ve daha sonraki yıllarda Aydın'da marangoz dükkanı işlettiği için ömrünün büyük bir kısmının Aydın'da geçtiğini belirten Süleyman Algün, "40 yaşından sonra doğup büyüdüğüm köyde daha çok vakit geçirmek ve yaşlanan büyüklerimi daha çok görmek için hafta sonlarını köyde geçirmeye başladım. Bu arada babaannemin tarlasını da satın aldım. Derken bir ayağımız Aydın'da diğer ayağımız Karpuzlu'da oldu. Sosyal yaşantıya baktığımda eski kıtlık günlerinde birbirine daha saygılı olan insanlarımızın küçük şeylerden birbirlerini kırdığını ve dünya malına çok tamah ettiklerini gördüm. Bu durum beni çok etkileyince 100 yıldan fazla yaşayıp bizleri sürekli nasihat eden Goca Anam dediğimiz ninemin fotoğrafı ile kendi çapımda insanlara mesaj vermek istedim" diyerek tabelaya ninesinin 100 yaşında iken çekilmiş fotoğrafı ile "Nizamoğlu Ayşa Gocaanamın tarlası. Dünya Sultan Süleyman'a kalmamış size de kalmaz. A gızanlar" yazısını yazdırdı.

Tarlasının Girişine Öyle Bir Tabela Diktirdi Ki; Gören Okumadan Geçemiyor

"AMACIM KİMSENİN DÜNYA MALI İÇİN KAVGA ETMEMESİ"

Ninesinin Süleyman Oğlu Mehmet Kızı Ayşa olarak bilindiğini ve dedesi Çanakkale'den dönmediği için babasız büyüdüğünü belirten Süleyman Algün, "Büyük dedem Çanakkale'de kalınca ninem kıtlık içinde aç ve açık büyümüş. Dünyada yaşadığı onca zorluğa rağmen 100 yıldan fazla ömründe sürekli kısacık dünya hayatı için insanları kırmanın yanlışlığından söz ederdi. Babası Çanakkale'den dönmediği için kendisine bağlanmak istenen şehit aylığını da babasının vatan, millet ve bayrak için savaştığını belirtip kesinlikle kendisine maaş bağlanmasını kabul etmedi. Ortalamanın çok üzerinde bir ömür sürmesine rağmen bir anlık dediği dünya malına kıymet verilmemesi konusunda bize yaptığı nasihati kısaca ben de bu tabelaya aktardım. Amacım, kimsenin tarla sınırı ve dünya malı için birbiri ile kavga etmemesi" diye konuştu.

Tarlasının Girişine Öyle Bir Tabela Diktirdi Ki; Gören Okumadan Geçemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarlasının Girişine Öyle Bir Tabela Diktirdi Ki; Gören Okumadan Geçemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement