Tarsus'ta Engelsiz Park Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Engelsiz Park Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan engelsiz parkın açılışı gerçekleştirildi.

04.12.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan engelsiz parkın açılışı gerçekleştirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, engellilerin faydalanacağı parkı engelli vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılabilmeleri için açtıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren açılışlar yaptıklarını anlatan Can, "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin ve sizlerle daima bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizi anlamanın en azından anlamaya çalışmanın, onların çektikleri zorlukları ve hayat mücadelelerini hatırlamanın günü. Bugün onların yaşamındaki engelleri kaldırmanın, engellerin kaldırılması için gereken adımların atılması günü" diye konuştu.

Mersin Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Aslan da engellilere yönelik böyle bir açılışın olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların engelsiz bireylerle bir araya geldiğinde çok mutlu olduklarını ve hayata daha olumlu baktıklarını ifade eden Aslan, "Bu park bu ortamı sağlamak için çok önemli bir alan. Çünkü biz engelli bireyler, engeli olmayanlarla aynı ortamda bulunmayı, aynı havayı solumayı, aynı duyguları paylaşmayı istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan ile engelli vatandaşlar parkın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta protokol üyeleri sembolik olarak tekerlekli sandalyelere bindi. Engelliler de parkta satranç ve bocce oynadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Engelsiz Park Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement