Tarsus'ta Taziye Evi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Taziye Evi Hizmete Açıldı

Tarsus\'ta Taziye Evi Hizmete Açıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, belediye öncülüğünde başlatılan ve bölgenin ilk taziye evi olan Tarsus Belediyesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi törenle hizmete açıldı.

18.06.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde, belediye öncülüğünde başlatılan ve bölgenin ilk taziye evi olan Tarsus Belediyesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi törenle hizmete açıldı.

Fevziçakmak Mahallesinde hayırsever işadamı Mehmet Yıldırım tarafından yaptırılan Tarsus Belediyesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Tarsus'ta eksikliği bulunan taziye evlerinin ilkini hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, hayırseverlerin verdiği desteklere teşekkür etti. Başkan Can, "Dinimiz, hayatın en büyük hakikati olan ölümle karşılaşmış ailelere karşı yükümlülüklerimiz olduğunu belirtmiştir. Samimiyet ve paylaşım üzerine kurulan taziye evlerimiz bölgemizde örnek bir uygulamadır. İnsanlarımıza acılarında bir nebze olsun katkı sağlamak istiyoruz. Taziye evleri ile insanlarımız bir araya gelecek, acılarını paylaşacak, temiz ve hijyenik bir ortamda taziyelerini kabul edecekler" dedi.

Yıldırım ailesine teşekkür eden Başkan Can, "Tarsus Belediyesi Ahmet Yıldırım taziye evi bayan ve erkek bölümü olmak üzere iki kattan oluşurken, yemek ve mutfak bölümleri de mevcuttur. Değerli mahalle sakinleri, şu an açılışı için hazır bulunduğumuz taziye evi, hayırsever Yıldırım ailesi tarafından yaptırılmıştır. Sizlerin huzurunuzda başta Mehmet Yıldırım olmak üzere Yıldırım ailesine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Mübarek Ramazan ayının vatandaşlarımıza, memleketimize ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, sevgi ve kardeşlikler getirmesini temenni ediyorum Ahmet Yıldırım Taziye Evi'nin mahallemize, sizlere, kentimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah ölümün temizini versin. Allah'a emanet olun" şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise belediye ve hayırsever iş adamına teşekkür etti. Göç, "Belediyemizin öncülüğünde son zamanlarda yeni bir projenin ilk adımları atıldı. İlkini Gazipaşa Mahallemizde yaptık. Bir taziye evinin temelini attık. İnşallah bu ikincisi yine hayırsever bir vatandaşımız doğduğu mahalleyi unutmadı, Tarsus'a Tarsusluya hizmet etmek için böyle bir fedakarlıkta bulundu. Bununla ikinci adımı atıyoruz. İnşallah bunun arkası gelir, bu tür tesislerini, bu tür mekanların ne kadar önemli olduğu ülkemizin dört tarafını çeviren ateş çemberi sebebiyle daha da iyi ortaya çıkıyor. Bu mekanlar inşallah milletimizin birlik, beraberlik içinde, kardeşlik duyguları içinde bir araya geleceği mekanlar olacak. Buna vesile olan Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yine bu mekana bu mahallemizde halkımızın hizmetine sunan Mehmet Yıldırım hayırseverimizin nezdinde tüm Yıldırım Ailesine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Can, hayırsever işadamı Mehmet Yıldırım'a teşekkür plaketi sunarken, açılışta 2 bin kişiye yemek dağıtıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Müftü Hayri Erenay'ın yaptığı dua ile taziye evi hizmete açıldı.

Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutanı Yavuz Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü Hayri Erenay, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, AKP ilçe Başkanı Mehmet Yıldız, MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Yıldırım ailesi ve çok sayıda davetli katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Taziye Evi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement