Tarsus Ülkü Ocakları'nın Düzenlediği 'Fetih Şöleni' Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Tarsus Ülkü Ocakları'nın Düzenlediği 'Fetih Şöleni' Yoğun İlgi Gördü

Tarsus Ülkü Ocakları\'nın Düzenlediği \'Fetih Şöleni\' Yoğun İlgi Gördü

Tarsus Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Fetih Şöleni' yoğun ilgi görürken, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

30.05.2013 10:44  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen programda, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sahnelendi. Ülkü Ocaklı bir genç at üzerinde konser alanına girdi, elindeki kılıçla vatandaşları selamlarken, alanda alkış tufanı koptu. Fatih'i canlandıran genç protokol tribününe çıkarak, göğsünden çıkardığı Türk bayrağını Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a hediye etti. Bayrağı alıp öpen Başkan Kocamaz, genci tebrik etti.

Program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Tahsin Şimşek tarafından Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı.

Gecede ilk sözü alan Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, İstanbul'un fethedilmesi sadece Türkler tarafından değil, tüm dünyaca yakından izlendiğini ve tüm dünyada ses getirdiğini söyledi.

Genç, "Böyle şeref dolu bir maziye sahip olan biz Türkleri kültür yozlaşmasıyla çökertme çabasında olanlar var, fakat inanan ve hisseden Türk gençliğinin yani sizlerin buna asla izin vermeyeceğinizden eminiz" dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Dutar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Bugünün çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sadece Türk Milleti için değil tüm dünya için önemli bir gün olduğunu belirtti.

Başkan Kocamaz, "Bir çağın kapandığı yeni bir çağın açıldığı sevgili peygamberimizin müjdelediği Fetih Günü. İstanbul'un fethinin 560. yıldönümü hepimize kutlu olsun. Türk milleti büyük bir millettir. 21 yaşındaki bir genç hocalarından aldığı eğitimle Cenab-ı Allah'a güvenerek ve o dönemlerde hiç akla bile getirilmeyen gemileri karadan yürüterek bir çağı kapıyor, yeni bir çağı açıyor. Ve o hamle sonucunda küffarın kilisesi Ayasofya Camisi'ne dönüyor. O yüce sultan ilk defa fetih günü Cuma namazı kılıyor, Cuma namazı kıldırıyor. Kıbleye yöneliyor tekrar tekrar tekbirler alıyor. Allahü Ekber diyor ama namaza başlayamıyor. Tekrar tekbir alıyor ama yine namaza başlayamıyor. Üçüncü tekbirden sonra Cuma namazını kendisiyle birlikte İstanbul'u fetheden askerleriyle birlikte kılmış oluyor. Soruyorlar 'Sultanım neden birkaç kez tekbir aldınız?' O büyük sultan diyor ki 'tekbir aldım ama yönümün tam Kabe'ye gelip gelmediğini anlayamadım. İkinci kere tekbir aldım ama yine aynı şekilde Kabe'yi göremedim. Ama üçüncü tekbiri aldığımda gözümün önünde Kabe göründü bende namaza o şekilde başladım' diyor. Değerli hemşehrilerim işte bir inancın, bir imanın en güzel göstergesi. Bizler Türk Milliyetçileri olarak bu imanlarla yetiştik bu düsturların peşinden gittik ve Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti diyerek ülkücü gençler olarak bugünlere bu inançla geldik. Rahmetli başbuğumuzun önderliğinde bize gösterilen hedefe vardık. Bu ülkeyi Türk Milliyetçilerinin yönetmesi gerekiyordu ama kendimizi yurt sathında tam manasıyla anlatamadık ki bize bu millet en fazla üçte bir iktidar verdi. Ama ben şuna inanıyorum ki bu millet Türk Milliyetçilerini anlayacak er yada geç bu ülkenin yönetimini Türk Milliyetçilerine Allah'ın izniyle teslim edecektir" dedi.

MHP'li kadroların Mersin'de yönetime geçeceğini kaydeden Başkan Kocamaz, "Sizler Tarsus'ta bu yaşadığımız kentte 1994 yılını milat kabul ettiniz. 1994'de el ve gönül birliği içerisinde birçoklarının bizimle yola çıkmaya bile cesaret edemediği bir dönemde bir oldunuz, iri oldunuz, diri oldunuz ve üç hilali Tarsus Belediyesi'nin burcuna Allah'ın izniyle sizler diktiniz. Bugün 29 Mayıs Fetih Günü ben öyle inanıyorum ki, sizler Tarsus'tan başlattığınız bu bayrak dikme hareketini Allah'ın izniyle 2014'de Mersin'in burçlarına yine dikeceksiniz. Mersin'de 13 tane ilçemiz var birde büyükşehir. Hedefi büyük tutuyoruz 13+1 diyoruz. Bizler geçmişte size nasıl güvendiysek bugünde, yarında güvenmeye devam ediyoruz. Ve Allah'ın izniyle sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin vereceği karar doğrultusunda hep birlikte gece demeyeceğiz, gündüz durmayacağız, koşacağız, koşacağız, milletimizle birlikte coşacağız. Allah'ın izniyle koyduğumuz hedefe mutlaka sizlerle birlikte varmış olacağız" şeklinde konuştu.

Gecenin son konuşmasını MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat yaptı.

Program çevre illerden gelen Ülkü Ocakları Başkanlarına plaket takdimi ile devam etti. Gecenin konseri bölümünde ise Atilla Yılmaz ve Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Yaklaşık 3 saat süren konserde Atilla Yılmaz ve Mustafa Yıldızdoğan sevilen parçalarını seslendirirken, Tarsuslular ise gönüllerince eğlendiler ve coştular.

Konser sonunda Atilla Yılmaz'a MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Mustafa Yıldızdoğan'a Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç plaket sunarken, her iki sanatçıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Nusret Mayın Gemisi tablosu ve çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus Ülkü Ocakları'nın Düzenlediği 'Fetih Şöleni' Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi
    11:13 Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi

    Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını askerlere yazdı. Mehmetçik, minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına cevap vererek okullarında ziyaret etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanlığı'nın karargahında da öğrencileri misafir etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilere duygusal bir cevap vererek onları tebrik etti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.


Advertisement