Tartan: Oyların Bölüneceği Söylemi Gerçeği Yansıtmıyor - Son Dakika
Yerel

Tartan: Oyların Bölüneceği Söylemi Gerçeği Yansıtmıyor

Tartan: Oyların Bölüneceği Söylemi Gerçeği Yansıtmıyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, seçim ofisi açılışlarına Millet ve Murat Mahalleleri ile devam etti.

24.03.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, seçim ofisi açılışlarına Millet ve Murat Mahalleleri ile devam etti. Açılışlarda konuşan Başkan Tartan,, son günlerde sıklıkla gündeme getirilmeye çalışılan "oylar bölünecek" söyleminin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tartan, "Oyların bölünüyor olduğu iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Türkiye oylarını belirleyen Bütünşehir'de kullanılacak oylar olacak. Ben Konak adayı Hakan Tartan olarak Konak'ta oyların yüzde 100'ünü de alsam, bu durum Türkiye oylarını etkilemeyecek" dedi.

Projelerin ve kentin geleceğinin gündeme gelmediğini belirten Konak Belediye Başkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Konak adayı Dr.Hakan Tartan, 'Herkesin siyaset yaptığını, kendisinin ise kente hizmet etmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını söyledi. Başkan Tartan, oylar bölünecek söylentilerine de açıklık getirdi. İlçe belediyelerinde kullanılacak oyların, Türkiye geneline yansımayacağının altını çizen Başkan Tartan, Konak için bölen değil birleştirici güç olarak halkın yanında olduklarını söyledi. Başkan Tartan," Oylar bölünecek yalanı yerel demokrasilerde siyasete müdahaledir, bu yalana vatandaşlar sandıkta gereken yanıtı verecektir. Kimsenin önünde eğilmedik, kul köle yapmadık, ayrımcılığa gitmedik "dedi.

Kendisinin bölen değil, birleştiren aday olduğunu vurgulayan ve yapılan yanlışı halkın sandıkta düzelteceğini belirten Tartan, " Mustafa Sarıgül'ü de aday yapmamışlardı, Yılmaz Büyükerşen gibi bir insanı dahi silmişlerdi; ama onlar DSP'den seçime girerek kazandılar. Konak'ta da böyle olacak" ifadesini kullandı. Doğrunun ve hakkın hep yanındadır. Ben Konak halkının insanların onurları ile oynanması karşısında da sessiz kalmayacağına inanıyorum. Ben de sayın Sarıgül ve Büyükerşen gibi halkın gönlünde olduğuma inanıyorum" dedi.

2009 seçimlerinde yaşananları hatırlatan Tartan şöyle konuştu: " Daha önce de bugün CHP'nin gurur kaynağı olan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi isimler DSP'den Belediye Başkanı olmuşlardı. Bakın Sayın Sarıgül bugün CHP'nin İstanbul'daki en büyük gücü. DSP kucak açmasaydı, bugün Sarıgül olur muydu? Siyasetin bazen açmazları var, engelleri var, halkın istemi dışındaki baskıları var. Ama güzel olanı halkın hep en doğru kararı vermesi. Ben de halka verdiğim sözleri yerine getirmek için bir dönem daha şans istiyorum. Bu İzmir'in kalbi Konak'ın geleceğe daha da güvenli bakmasının bir aracı. Başladığım güzel işler var, onları tamamlayacağım." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tartan: Oyların Bölüneceği Söylemi Gerçeği Yansıtmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement