Tartıştığı Turisti Arabadan Atan Taksici Meslekten Men Edildi - Son Dakika
Güncel

Tartıştığı Turisti Arabadan Atan Taksici Meslekten Men Edildi

İstanbul'da kendisini trafiğe sokan turisti arabadan atan taksiciyi,İstanbul Büyükşehir Belediyesi meslekten men etti. Taksicinin aracı da bağlandı.

25.06.2018 21:25  Güncelleme: 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da kendisini trafiğe sokan turisti arabadan atan taksici, meslekten men edildi. Taksicinin aracı da bağlandı.

TURİSTİ ARABASINDAN ATAN TAKSİCİ MESLEKTEN MEN EDİLDİ

Nişantaşı'nda geçen hafta bir turist kadını aracından atan ve çevreden gelen tepkiler nedeniyle olay yerinden uzaklaşan taksi şoförüyle ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın girişimiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücünün şoförlük belgeleri iptal edildi.

Tartıştığı Turisti Arabadan Atan Taksici Meslekten Men Edildi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Taksi şoförü bir turist hanımefendiye yanlış yaptı. Biz bunları kabullenmiyoruz. Böyle yanlış yapan taksicileri meslek ihraç etmek zorundayız ve ediyoruz da" dedi.

Aracı bağladıklarını, ruhsat ve anahtarın kendilerinde olduğunu belirten Aksu, "Biz UBER gibi korsan taşımacılıklarla mücadele ettik. Bundan sonra cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kendimizi düzeltmeliyiz. Fakat eğer şoförümüz veya taksi sahibi beyefendiler yanlış yaparlarsa araçlarını trafikten men ettireceğiz ve kesinlikle o şoför bir daha taksicilik yapamayacak, şoförlükten men edeceğiz" uyarısında bulundu.

Tartıştığı Turisti Arabadan Atan Taksici Meslekten Men Edildi

ESNAF ODASI TAKSİYİ BAĞLADI

Aksu, taksinin plaka sahibiyle ilgili taciz iddiaları olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu: "Bu taksinin sahibi sürekli taciz olaylarıyla ilgili gündeme geldi. Bakanlığımıza yazı yazdık, suçlarını bildirdik ve bu aracın kesinlikle plakasının iptalini istedik. Fakat İçişleri Bakanlığımızdan gelen yazıda plaka iptalinin olmadığı belirtildi. Ben buradan devlet yetkililerimize, bakanlığımıza özellikle rica ediyorum ve sesleniyorum; İstanbul halkına yanlış yapan bir taksi sahibi veya şoför yanlışı yaptığı halde mesleğe devam ediyorsa bu sıkıntı. Meslekten kesinlikle bunları ihraç etmemiz lazım. İhraç edebilmemiz için de bakanlığımızın bize yetki vermesi lazım. Taksiciler Esnaf Odası olarak söz veriyoruz, bakanlığımız denetim yetkisini bize verirse 1 ay içerisinde bütün yanlış yapan taksicileri meslekten men ederiz, ihraç ederiz. Hiç kimse yanlış yapmaya da cesaret edemez."

Aksu, taciz iddialarıyla ilgili olarak ise "Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, belediye ruhsatı olmadığından dolayı araç hakkında işlem yapıldı ama caydırıcı cezalar olmadı" bilgisini verdi.

Tartıştığı Turisti Arabadan Atan Taksici Meslekten Men Edildi

Son Dakika Güncel Tartıştığı Turisti Arabadan Atan Taksici Meslekten Men Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Numbia: Ubere çemkirenler nerede ? 20 0 Yanıtla
  • Zebani: Fazla vicdansız olmayalım. Herkese adalet, herkese saygı temel prensip fakat bi kaç güne eğlenmeye gelmiş turist için gariban bi vatandaşımız ekmeğinden oldu. İşten atılmakla çoluk çocuğu da zarar görür. Cezanın ağır olduğu kanaatindeyim. 2 13 Yanıtla
  • KORKUSUZ KORKAK: KADEŞİM NE HEMEN TAKSİCİYE YÜKLENDİNİZ ACABA NİYE ATTI HEP ÖN YARGI ...... 1 11 Yanıtla
  • fatih44: Adamlar yolcu beğenmiyo.en az 3-4 taksi durduruyoruz bi taksiye binene kadar. Biri diyo değişim saati biri diyo ora bana ters biri diyo ben eliyle gösterip bu tarafa gidiyom. İstedikleri de oldu indi bindi 10 tl. Çoğu gençleri madde kullanan tipler. Diğer yaşlıları da hayatla irtibatını koparmış çalışmaktan bitkisel hayata girmiş tipler 6 0 Yanıtla
  • :D: binmeyin efendim. kayıkla geçin :D 0 5 Yanıtla
  • Şizo: O adam dadece biri siz 10 gün hakkıyla denetleme yapaanız çalışacak taksi bulamazdınız 5 0 Yanıtla
  • Mustafa gelis : Kendini kontrol etme dersi verilmeli Belki trafigin bittigi yerde uzun mesafe yolcu alabilecegini. Düsünmeli kismet 4 0 Yanıtla
  • ?..: Bu videoyu çekeni tebrik ediyorum.. 4 0 Yanıtla
  • ?..: Çok güzel olmuş.. 3 0 Yanıtla
  • Neco: Hikaye.milletin gazını almaya yönelik bir demeç.gidin bakın o maganda bu gün bile çalışıyordur kesin. 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.


Advertisement