Tartıştıkları şahsı öldürüp yol kenarına atan 4 sanığa 33'er yıl hapis, 2 sanığa beraat - Son Dakika
3.Sayfa

Tartıştıkları şahsı öldürüp yol kenarına atan 4 sanığa 33'er yıl hapis, 2 sanığa beraat

Tartıştıkları şahsı öldürüp yol kenarına atan 4 sanığa 33'er yıl hapis, 2 sanığa beraat İstanbul'da öldürülüp Kocaeli'nin TEM otoyolunda elleri ile ayakları bağlı ve battaniyeye sarılı şekilde cesedi bulunan şahsın ölümüyle ilgili 6 sanığın yargılandığı davada karara bağlandı.

08.04.2022 11:20  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tartıştıkları şahsı öldürüp yol kenarına atan 4 sanığa 33'er yıl hapis, 2 sanığa beraat

İSTANBUL - İstanbul'da öldürülüp Kocaeli'nin TEM otoyolunda elleri ile ayakları bağlı ve battaniyeye sarılı şekilde cesedi bulunan şahsın ölümüyle ilgili 6 sanığın yargılandığı davada karara bağlandı. Mahkeme, 4 sanığın 33'er yıl hapis cezasına ve 2 sanığın ise beraatına hükmetti.

İstanbul'da öldürülüp Kocaeli'nin Kartepe ilçesi TEM Otoyolu'nda elleri ile ayakları bağlı ve battaniyeye sarılı şekilde cesedi yol kenarında bulunan Monirul İslam'ın ölümüyle ilgili 6 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Rıza Şalvarlıoğlu ve sanıkların avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Absar Uddın, Mohammad Haider, Sayed Hossen ve Sultan Masum ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

"Ben cinayet işlemedim"

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan sanık Absar Uddın, "Ben cinayet işlemedim, suçlamayı kabul etmiyorum. Uzun süredir cezaevindeyim, mağdurum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"Kaçma şansım vardı, kaçardım ama suçsuzum, kaçmadım"

Sanık Sayed Hossen ise savunmasında, "Mağdurum. Cezaevinde çok zorluk çekiyorum, çok zor geçiyor. Annem ve babam hastalar, mağdurlar. Ben suçsuzum. Eğer suçu işleseydim orada kalmazdım. Polis beni yakaladığında ben polis gelmeden önce kaçabilirdim eğer suçu ben işleseydim. Kaçma şansım vardı, kaçardım ama suçsuzum, kaçmadım. Adaletinize güveniyorum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanıkların avukatları, esasa ilişkin mütalaaya katılmadıklarını söyleyerek müvekkillerinin beraatlarını talep etti. Alınan savunmaların ardından son sözleri sorulan sanıklar, adalete sığındıklarını belirterek beraatlarını ve tahliyelerini talep etti.

2 sanığa beraat, 4 sanığa 33'er yıl hapis cezası

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Absar Uddın, Mohammad Haider, Sayed Hossen ve Sultan Masum hakkında 'kasten öldürme' suçundan iyi hal indirimi de uygulayarak 25'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına hükmetti. Heyet, sanıklara 'birden fazla kişiyle, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 8'er yıl 4'er ay hapis cezası vererek sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık Mohammod Mizanur Rahman hakkında üzerine atılı suçu işlediğine dair tam bir vicdani kanaate varılamadığı gerekçesiyle beraat kararı veren mahkeme, sanık Rıza Şalvarlıoğlu'nun da somut delil yetmezliğinden beraatına hükmetti. Heyet, ayrıca sanık Rıza Şalvarlıoğlu'nun suç delillerini gizlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Olayın geçmişi

Olay, 21 Ocak 2020 günü Kocaeli TEM Otoyolu Kartepe Maşukiye kesiminde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre TEM Otoyolu kenarında battaniyeye sarılı ceset gören temizlik işçileri durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince yapılan incelemede 30-35 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu belirlenen cesedin, el ve ayaklarının bağlı olduğu ve feci şekilde darp edildiğine dair vücudunda izlerinin tespit edildiği belirlendi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tüm sanıklar hakkında 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi. Ayrıca, olayın meydana geldiği yerin İstanbul olması nedeniyle dosya hakkında yetkisizlik kararı verilerek yargılamanın İstanbul'da yapılmasına hükmedildi.

Tartıştıkları şahsı öldürüp yol kenarına atan 4 sanığa 33\'er yıl hapis, 2 sanığa beraat
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Tartıştıkları şahsı öldürüp yol kenarına atan 4 sanığa 33'er yıl hapis, 2 sanığa beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi
    12:19 Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında toprağa gömülü halde bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet fişek, telsizler ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    11:58 Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sentetik uyuşturucu, tabanca, fişek ve 15 bin 615 TL ele geçirildi.

  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.


Advertisement