Tasarım Dünyası Beyoğlu'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Tasarım Dünyası Beyoğlu'da Buluştu

Beyoğlu Belediyesi'nin öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Tasarım Tomtom Sokakta" festivali başladı.

19.10.2017 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Tasarım Tomtom Sokakta" festivali başladı.

Beyoğlu'nun en özel bölgelerinden biri olan Tomtom Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tomtom Design Management İcra Kurulu üyelerinden Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel'in yanı sıra çok sayıda tasarımcı ile sanatsever katıldı. Etkinliğin açılış kurdelesini kesen Demircan, daha sonra atölyeleri gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Demircan, Beyoğlu'da sanatın farklı disiplinleriyle ilgili çalışmalara destek verdiklerini belirterek, "Türkiye özgün tasarımlar ve üretimlerle çalışmalarıyla ses getiriyor. İşte Tomtom Sokak'ta yapılan bu organizasyonun temelinde yaratıcılık, inovasyon ve yeni işler ortaya koyma var. Türkiye'nin ihtiyacı bu. Hayatın her alanında yeniliğin peşinden koşmak ve yaratıcılığı geliştirmeye gayret etmeli. İddialı olduğumuz konular sizin de bildiğiniz gibi tekstil, moda... Tasarımcılarımız da yaptığı işlerle oldukça iddialılar. Geleneksel olarak gerçekleştirilen bu etkinliğe destek olmaktan çok mutluyuz." diye konuştu.

Tomtom Design Management İcra Kurulu üyelerinden Kodal ise bu projeye başlarken 'İstanbul neden bir Milano, bir Londra olmasın' düşüncesiyle start aldıklarını kaydederek, "Tasarım dünyasına yön verecek bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu düşündük. Bunları hayata geçirirken fuarlarla değil, direkt sokağa inerek, tasarımı sokağın dokusuyla ziyaretçisine sevdirecek bir etkinlik ile yapmayı hedefledik. Beyoğlu'na, İstanbul'a markalarla, genç tasarımcıları bir araya getirecek, tasarımı sanatla, müzikle, farklı alanlarla buluşturacak bir etkinlik kazandırdık." ifadelerini kullandı.

100 tasarımcı, 50 sanatçı, 50 konuşmacı, 5 mekan ile 26 atölye, söyleşi ve canlı performansların gerçekleşeceği etkinlikte sokakta kurulan standlara Beyoğlu halkı büyük ilgi gösterirken, İtalyan Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzikal de büyük alkış aldı.

Bu yıl "Kendini İzle" temasıyla düzenlenen etkinlik 22 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tasarım Dünyası Beyoğlu'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement