Taşköprü Belediye Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Taşköprü Belediye Meclis Toplantısı

Taşköprü Belediye Meclis toplantısında, Top Yeri mevkisinin alınması için başkanlığa yetki verildi.

05.10.2012 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşköprü Belediye Meclis toplantısında, Top Yeri mevkisinin alınması için başkanlığa yetki verildi.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde bulunan Top Yeri mevkisindeki hazine arazisine Yalova Gemi Sanayicileri Derneği talip olmuştu. Şaban Ertan başkanlığında toplanan Taşköprü Belediye Meclisi'nde arazinin belediye tarafından alınması gündeme geldi.

Beldedeki halkın tarımsal amaçla kullandığı arazinin başka bir firma tarafından alınmasını istediklerini belirten Ertan, şöyle konuştu:

"Bu arazi 40 yıla yakın bir süredir belde halkımız tarafından tarımsal amaçla kullanılıyor. Her ne kadar 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı'na sanayi alanı olarak işlense de alt ölçekli planlarda mutlak tarım alanı olarak görünüyor. Bu arazinin gerçek ölçüsü de 257,5 dönümdür. Biz yıllardır halkımızın ekip diktiği ve ekmek yediği bu arazi birilerine verilecekse burasının Taşköprü halkına verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu arazinin 2. ya da 3. kişilere satışını istemiyoruz. Burası bir firmaya rant kapısı yapılmamalıdır. Her ne kadar şu an için resmi olarak bir satış söz konusu değilse bile eğer satış yapılacaksa satışına, olmuyorsa kiralanmasına biz de talibiz. Burasının Taşköprü halkının elinden gitmesine engel olmak istiyoruz. Burasını satın alır ya da kiralarsak çiftçilerimizin tarım amaçlı kullanımına devam edeceğiz. Burası zaten alt ölçekli planlarda mutlak tarım alanı, şu haliyle tesis yapılmasının imkanı yok."

Ardından yapılan oylamada, oy birliğiyle Top Yeri mevkisi olarak bilinen arazinin satın alınması ya da kiralanması için gerekli işlemleri yapması amacıyla riyasete yetki verildi.

Muhabir: Nedim Güler

Yayıncı: Haluk Yüksel - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşköprü Belediye Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement