Taşköprü'de At Yarışı - Son Dakika
Yerel

Taşköprü'de At Yarışı

Taşköprü\'de At Yarışı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında geleneksel Rahvan ve İngiliz At Yarışları yapıldı.

20.08.2013 10:39  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağcıkişi Mahallesi Kaba Yazı Mevkii'nde 10 kategoride düzenlenen at yarışlarını Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç ve çok sayıda kişi izledi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, festivalin oldukça coşkulu geçtiğini ve ata sporu at yarışlarının daha da iyi konuma gelmesi için böyle bir organizasyonu yaptıklarını anlattı.

Yerli ve yabancı folklor ekibi gösterilerinin yapıldığı etkinlikte geleneksel Rahvan ve İngiliz At Yarışları yapıldı. Dereceye girenlere kupa ve ödülleri verildi. Rahvan ve İngiliz at yarışlarında çok sayıda at yarıştı. Yarışlarda Rahvan grubunda Ahmet Aktepenin atı birinci olurken, İngiliz A grubunda ise Ümit Sıy'ın atı birinci oldu. İngiliz A grubunda Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın atı ikinci oldu. Arslan, ödül tören ardından atına binerek objektiflere poz verdi.

Yarışların sonunda 2013 Yılı Sarımsak Festivali'nin Yarış Ağası seçimi yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen ağalık yarışında 26 bin lira ile Taşköprülü işadamlarından Adem Acar 2013 yılı Yarış Ağası oldu. Yarış Ağası Adem Acar'a Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından plaket verildi. Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine de çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Taşköprü'de At Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement