Taşköprü'de At Yarışı Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Taşköprü'de At Yarışı Heyecanı

Taşköprü\'de At Yarışı Heyecanı

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında geleneksel Rahvan, Safkan Arap ve İngiliz at yarışları koşuları yapıldı.

17.08.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında geleneksel Rahvan, Safkan Arap ve İngiliz at yarışları koşuları yapıldı. Yarışlarda atları dereceye girenlere kupa verildi.

Bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen at yarışlarını, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ve çok sayıda kişi izledi. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ata sporu olan at yarışlarının daha iyi konuma gelmesi için böyle bir organizasyonu festival bünyesinde gerçekleştirdiklerini ve halkın katılımının ve ilgisinin kendilerini de memnun ettiğini ifade etti.

Yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından başlayan at yarışlarını halk ilgiyle izledi. Yarışlarda safkan arap atı B grubu koşusunda Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın atı, safkan arap atı A grubu koşusunda Salih Osman Fındık'ın atı, ingiliz at yarışı koşusunda ise Hüseyin Arslan'ın atı birinci oldu. Yarışta, atları dereceye girenlere kupa ve ödülleri verildi.

Yarışların sonunda 2015 festivalinin Yarış Ağası ise 37 bin TL ile işadamı Adem Acar oldu. Belediye Başkanı Arslan ve Kaymakam Coşkun, ağalık koltuğuna oturan Acar'a plaket verdi. - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taşköprü'de At Yarışı Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement