Taşköprü'ye rakip çıkan Araban'da Sarımsak Üreticileri Birliği Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Taşköprü'ye rakip çıkan Araban'da Sarımsak Üreticileri Birliği Kuruldu

Taşköprü\'ye rakip çıkan Araban\'da Sarımsak Üreticileri Birliği Kuruldu

Türkiye'de sarımsak yetiştiriciliğinde Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin önemli bir rakibi haline gelen Araban'da Sarımsak Üreticileri Birliği kuruldu.

19.02.2020 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sarımsak yetiştiriciliğinde Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin önemli bir rakibi haline gelen Araban'da Sarımsak Üreticileri Birliği kuruldu.

Gaziantep'in Araban ilçesinin önemli gelir kaynağı olan ve ünü ülke sınırlarını aşan Araban sarımsağı için, Araban ilçesinde Sarımsak Üreticileri Birliği kuruldu. Araban İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Araban Ziraat Odası Başkanlığı'nın iştiraki ile 19 Şubat 2020 tarihinde resmen kuruldu.

Sarımsak üreticilerinin katıldığı ilk toplantıda ise geçici yönetim kurulu üyelerinden Kazım Üstündağ Birlik Başkanlığına, Sait Çerçi Başkan Yardımcılığına, Salih Demir Muhasip üyeliğe, Coşkun Zencidi ve Hacı Çalışkan üyeliklere seçildi.

Araban Sarımsak Üreticileri Birliği kuruluş toplantısına yönetim kurulu ve sarımsak üreticilerinin yanı sıra Araban Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Fırat Işık ve Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun ve Arabanlı sarımsak üreticileri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taşköprü'ye rakip çıkan Araban'da Sarımsak Üreticileri Birliği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

  • Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor
    10:40 Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.

  • Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı düzenlendi
    10:39 Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı düzenlendi

    Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı programı düzenlendi. İlçe protokolü tarafından düzenlenen iftar programına Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Garnizon Komutanı Kd. Dz. Albay Burhan Arpacı ve kaymakamlık daire müdürleri katıldı.


Advertisement