Taşova'da Çiftçiler ve Muhtarlar Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Taşova'da Çiftçiler ve Muhtarlar Bilgilendirildi

Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, Taşova'da hayvan besicilerine ve köy muhtarlarına yeni çıkan yasalar hakkında bilgi verildi.

10.05.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, Taşova'da hayvan besicilerine ve köy muhtarlarına yeni çıkan yasalar hakkında bilgi verildi.

Taşova Müftülüğü salonundaki toplantıda konuşan İl Müdürü Cahit Gülbay, özellikle Avrupa Birliği uyum yasalarında tarım sektörünün ilk açılan sektör olarak görüldüğünü belirterek, "Yaptığımız bu çalışmalarda 5996 sayılı dörtlü paket kanunu dediğimiz bitki, hayvan, yem ve gıda tek kanunda toplanmış oldu ve yaptırımları ise eskiye göre çok daha fazla zorlaştırıldı" dedi.

Yeni çıkan bir başka yasa ile birlikte mezbahalarda veteriner hekimlerin görev almayacağını, artık müdürlüklerinin resmi veteriner hekimlerinin hayvanları kesim öncesi ve sonrasında denetleyerek rapor hazırlayacağını anlatan Gülbay, şunları kaydetti:

"Daha önceden doğan bir buzağı 6 aylık sürede küpeleme yapılıyordu. Şimdi ise 20 günle sınırlandı. Bu süre dolduktan sonra hiçbir şekilde yeni doğan buzağınızı küpeleme yapamayacaksınız. Bu işlemi yaptırmayanlara da ayrıca hayvan başına 600 lira ceza uygulanacak. Haziran ayının 2'sine kadar küpesiz hayvanlar kayıt altına alınacak ve bundan sonra başka bir torelans tanınmayacak. Hastalıklarla mücadelede bundan sonra hayvan pazarları sıkı denetim altına alınacak ve kesinlikle kayıtsız hayvan pazarlara sokulmayacak."

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşova'da Çiftçiler ve Muhtarlar Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement