Tataristan Cumhurbaşkanı: Türkiye'yle İşbirliği İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Tataristan Cumhurbaşkanı: Türkiye'yle İşbirliği İstiyoruz

Türkiye-Tataristan Akdeniz Ekonomi ve Ticaret Forumu'na katılan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, fabrikaları gezdi.

30.05.2014 21:11  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tataristan CUMHURBAŞKANI MİNNİHANOV FABRİKALARI GEZDİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Türkiye-Tataristan Akdeniz Ekonomi ve Ticaret Forumu'na katılan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ticari ilişkileri güçlendirmek için ilçelerde faaliyet gösteren fabrikaları gezdi. 

Forumun ardından fabrika ziyaretlerine başlayan Cumhurbaşkanı Minnihanov'un ilk durağı Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet yürüten Aşut Fiber Glass Fabrikası oldu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın da eşlik ettiği Minnihanov, Aşut Fiber Glass Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'tan kısa bir bilgi aldı. Ardından Trakya Cam Sanayi fabrikasına giden heyet, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman tarafından fabrikada gezdirilerek üretim hakkında bilgi edindi. Ziyaret sonunda Minnihanov, Tataristan milli giysisini Kırman'a hediye etti.

Ziyaretin ardından Tarsus'a hareket eden heyet, Tarsus'un Tataristan'da ki kardeş şehri için yapılan Aznakay Parkı'na geçti. Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can'ın da katıldığı törende folklor ekibini izleyen Minnihanov, gösterinin ardından parka dostluk ağacı dikti. Gittiği her yerde telefonunu elinden bırakmayan Minnihanov, gezi boyunca her etkinliğin fotoğrafını çekti. Parktaki törenin ardından fabrika ziyaretlerine devam eden Tatar Cumhurbaşkanı, Çukurova Holding'in konuğu oldu. Üretim alanında baret takarak incelemelerde bulunan Minnihanov, fabrika içerisinde düzenlenen iş makinalarının gösterisini ilgi ile izledi. 4 kepçe ve 2 forkliftin kullanıldığı gösteride, iş makinalarının yaptığı akrobatik hareketleri dikkatle izleyen Minnihanov, telefonunu çıkararak gösteriden uzun uzun kayıt aldı.

Gün boyunca temaslarını sürdüren Tatar Cumhurbaşkanı'nın son durağı ise Koluman Holding oldu. Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman tarafından karşılanan heyet, fabrikada satışa sunulan ve şehir içi hatlarda kullanılan bir belediye otobüsü ile fabrikayı gezdi. Otobüste üretim ve fabrika hakkında bilgi alan heyet, detaylı görüşme için Koluman'ın makam odasına geçti. Ziyaret süresince fabrikalarda sıcak temaslarda bulunan Minnihanov, sona eren ziyaretlerinin ardından ülkesine dönmek için

Adana Havaalanı'na geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tataristan Cumhurbaşkanı: Türkiye'yle İşbirliği İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement