Tatil Döneminde Aileler İçin Güvenli İnternetin İpuçları - Son Dakika
Ekonomi

Tatil Döneminde Aileler İçin Güvenli İnternetin İpuçları

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların internet başında geçirecekleri zamanın artacağını göz önünde bulunduran ağ teknolojileri alanındaki kurumsal firmalardan birisi olan Zyxel, ailelere güvenli internet konusunda ipuçları verdi.

03.07.2018 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların internet başında geçirecekleri zamanın artacağını göz önünde bulunduran ağ teknolojileri alanındaki kurumsal firmalardan birisi olan Zyxel, ailelere güvenli internet konusunda ipuçları verdi.

Sanal alemdeki tehlikeler hakkında bilgi veren Zyxel Marka ve Pazarlama Müdürü Özden Aliyagiç Uyar şöyle konuştu:

"Bilgisayar oyunları ve internet kullanmak milenyum çocuklarının en büyük eğlencesi arasında.

"Yaz döneminde birçok çocuk soluğu bilgisayar başında alıyor.

"12 - 16 yaş arası çocukların yüzde 97'ünün online olduğu günümüzde, kişisel verilerinin ne kadar güvende olduğu bir diğer tartışma konusu.

"İnternette dolaşan birçok zararlı video bağlantısı çocukların çizgi film, oyun ve internet dizisi merakının istismar edilmesine neden olabiliyor."

Zyxel güvenli internet için ailelere şunları yapmalarını öneriyor:

Çocuğunuzun internette geçireceği süreyi belirleyin. Örneğin günde 1 saat için oyuna, 1 saat için de yaz ödevlerine, 1 saat eğlenceye vakit ayırmalarını sağlayın.

Çocuklarınızın mümkün olduğunca ebeveynleriyle aynı odada bilgisayar, tablet, telefon kullanmasına özen gösterin. Müdahaleci olmaktan kaçının.

Anneler eşiniz ile futbol maçı izleyebiliyorsanız çocuğunuz ile de sanal oyun (box, pc, mobil oyun) oynayabilirsiniz. Aynı durum babalar için de geçerli. Böylelikle kontrolü elden bırakmamış olursunuz.

Sosyal medyada mümkün olduğunca geç yaşta hesap açmasını sağlayın.Eğer uygun gördüğünüz yaştan küçük ve bir hesabı var ise; sizin tanımadığınız kişilerle sohbet etmemesini sağlayın.

Internet ortamında bulduğunuz bir bilginin kaynağının güvenilir olup olmadığını sorgulayın.

Sosyal medyada duygularınızı hedef alan paylaşımları yapmadan önce muhakkak doğru olduğundan emin olun. Doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri paylaşmayın.

İnternet ortamında zararlı, uygunsuz içerikler ile karşılaştığınızda nasıl şikayet edebileceğinizi detaylı bir şekilde öğrenin.

Bilgisayarınızdaki işletim sistemi, programlar ve güvenlik yazılımlarının güncellenmiş olduğundan emin olun.

Siber zorbalık tabir edilen taciz, istismar, küfür, argo konuşmalar, uygunsuz fotoğraflar vb. daha pek çok konuyu yetkili mercilere şikayet edebileceğinizi unutmayın.

Zyxel, güvenli internet erişimi için ailelere modemlerinden VMG3925-B10B'yi öneriyor. Ürünün ebeveyn kontrol özeliği sayesinde evde internet kullanımı kolayca planlanıyor ve zararlı içeriğe karşı koruma sağlanıyor. VMG3925-B10B ile anne babaların korkulu rüyası olan; sakıncalı içeriklere duvar örülebiliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tatil Döneminde Aileler İçin Güvenli İnternetin İpuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.


Advertisement