Tatilciler, Çeşme'ye Akın Etti - Son Dakika
Ekonomi

Tatilciler, Çeşme'ye Akın Etti

Tatilciler, Çeşme\'ye Akın Etti

İzmir’in gözde tatil ilçesi Çeşme, Kurban Bayramı’nda nüfusunun 25 katı turiste ev sahipliği yapıyor.

22.08.2018 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in gözde tatil ilçesi Çeşme, Kurban Bayramı'nda nüfusunun 25 katı turiste ev sahipliği yapıyor. Çeşme'deki oteller ve pansiyonlar dolarken, ilçe günübirlik tatilcilerin de uğrak mekanı oldu.

9 günlük Kurban Bayramı tatili, yaz ayların tatilci akınına uğrayan İzmir Çeşme'yi doldurdu. Yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin yanı sıra İzmirli vatandaşlar da tatil için Çeşme'yi tercih etti. Oteller ve pansiyonlarda yüzde 100 doluluğa ulaşılırken, günü birlik tatilcilerin adresi de Çeşme oldu. Ilıca'daki halk plajında drone ile yapılan çekimler ise renkli bir görüntü oluşturdu.

"Gece-gündüz doluyuz"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir yazılı açıklamasında, "Çeşme'de bayram doluluğu en üst sınıra ulaşmış durumda. Yoğun ve dolu geçen bir sezonun 9 günlük bayram tatili ile buluşması da bu doluluğa sinerji oldu. Çeşme, bayram süresince nüfusunun 25 katı ziyaretçiyi sorunsuz bir şekilde ağırlıyor. Bu doluluğu ve yoğunluğu geçtiğimiz bayram da da yaşadık, fakat bu bayram bir tık daha yukarıdayız. Otellerimiz, restoranlarımız, beaclerimiz ve sokaklarımız gece gündüz tamamen dolu. Bu sıkıcı bir doluluk değil. Çeşme'nin yosun ve kekik kokulu ılıman rüzgarı her türlü stresi yok ediyor" dedi.

"Çok ucuz bir tatil destinasyonu değil ama fiyat fayda dengesini koruyan bir yapıda"

Çeşme'nin son yıllarda Türkiye'yi aşan bir popülerliğe ulaştığını kaydeden Demir, şöyle devam etti:

"Bu kadar popüler olmak rastlantı değil. Bu bir tecrübe ve yıllara uzanan hazırlığın meyvesidir. Çeşme'yi tatil yeri yapan ziyaretçiler de sıradan değil. Çeşme son zamanlarda meraklıların geldiği bir destinasyon gibi görünse de, daha çok tatil kültürü oluşmuş, nitelikli ve üst gelir grubuna sahip ziyaretçilerin geldiği bir beldedir. Bu tatil grubu kalitenin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bizim bu bilinçli ziyaretçilere kötü mal satmamız mümkün değil. Kötü servis de veremeyiz. Bu gelir grubunu mutlu etmek o kadar kolay da değil ama onlara hizmet vermekten mutluyuz ve onları çoğaltmak içinde gayret edeceğiz. Yani Çeşme, çok ucuz bir tatil destinasyonu değil ama fiyat fayda dengesini koruyan bir yapıya sahiptir."

Eskişehir'den Çeşme'ye gelerek ailesiyle birlikte bayram tatili yapan Zafer Bardak, "Buraya bir haftalığına geldik. Her sene Çeşme'ye geliyoruz. Çeşme çok güzel. Buradakiler Çeşme'nin kıymetini bilmeli. Buraları neden belediyeler çalıştırmıyor anlamıyorum. Çeşme gerçekten çok pahalı. Önemli olan halka hizmet" diye konuştu.

"Çeşme'den vazgeçemiyoruz"

Almanya'dan Çeşme'ye tatil yapmaya gelen Songül Avcı, "Almanya'dan Çeşme'ye, önce 15 günlüğüne geldik, sonra 4 gün tekrar Almanya'ya döndük, bayram nedeniyle yine Çeşme'ye geldik. Çeşme'den vazgeçemiyoruz. Çeşme çok güzel, cennet gibi. Çeşme her sene kalabalık. Bence fiyatlar da gayet normal. Buraya ailemle geldim. 10 gün daha Çeşme'de kalacağız" derken, 26 senedir her yıl Çeşme'de yaptığını belirten İzmirli Nurgül Özalp de "Her sene buradayız. Sağlıklı olduğumuz sürece tatil yapmaya devam edeceğiz. Çeşme'de 1 milyon kişinin olduğu söyleniyor. İnşallah öyledir. Yerli ve yabancı turistlerin çok olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kendimi Maldivler'de hissediyorum"

Yine Almanya'dan ailesiyle birlikte Çeşme'de tatil yapan Semra Çakır da şöyle konuştu:

"5 gündür Çeşme'deyiz. Çeşme'ye ilk kez geliyorum. Ilıca'da da ilk kez denize girdik. Burası harika. Kendimi Maldivler'deki denizde hissediyorum. Bayram olduğu için Çeşme'nin kalabalık oluşuna pek şaşırmadık. Biz de bayram tatili için geldiğimizden dolayı kalabalığı göz önüne alarak buraya geldik."

Simitçiler kalabalıktan memnun

Çeşme'nin turist yoğunluğu, esnafı da memnun ediyor. Sahil boyunda simit satan Hakkı Bulut, çifte bayram yaşadığını söyleyerek, "Bugün ekip olarak 2 bin, tek başıma 500 adet simit sattım. Devamı da geliyor. Öğlen saatlerinden akşam 18.00'a kadar burada simit satıyorum. Kalabalıktan şikayet etmiyorum. İş olduğu zaman halimizden memnununuz. Önemli olan evimize ekmek götürebilmek. Para kazanmak kolay değil. Bu yüzden bayramda da çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tatilciler, Çeşme'ye Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement